Afbeelding
Foto: Evenementen Stichting Geffen

Samenwerking Evenementen Stichting, Dorpsraad en horeca Geffen

Algemeen 561 keer gelezen

GEFFEN | Vanzelfsprekend wordt ook in Geffen Koningsdag uitbundig gevierd. De Evenementen Stichting Geffen heeft in nauwe samenwerking met de Dorpsraad en de Geffense horeca een programma voor jong en oud samengesteld. "Die samenwerking verloopt prima", stelt voorzitter Gerrit van den Helm.

"We vullen elkaar fantastisch aan en samen hebben we een leuk aanbod voor alle leeftijdsgroepen." De gezamenlijke horeca start op woensdag met de Koningsavond in de grote tent op het centrale plein. "We weten dat een dergelijke avond bij hen in goede handen is, want feesten in de tent zijn hier in Geffen altijd een succes. We vinden het belangrijk dat er ook activiteiten zijn voor de oudere jeugd. Op Koningsdag zelf ontvangen we in samenwerking met de Dorpsraad rond het middaguur alle oud-gedecoreerden uit Geffen. Dat is altijd een speciaal moment."

Defilé
Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven voor de fietstocht van de Geffense kinderen. Het defilé wordt vanaf het bordes afgenomen door dorpsraad en de gedecoreerden. Ook de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans is hierbij aanwezig. "Dit middagprogramma is voor ons altijd heel speciaal. Het optreden van de fanfare, het spelen van het Wilhelmus tot het vendelzwaaien en groet van het gilde. Stuk voor stuk prachtige ceremoniële onderdelen van deze dag die door jong en oud worden gewaardeerd."

Spelletjes en vrije markt
Voor de kinderen is er naast de fietstocht tussen 13.00 en 17.00 uur een vrije markt en zijn er spelletjes georganiseerd. "We beschikken over een enthousiast team dat elk jaar de spelletjes organiseert en ook vernieuwt. De dames hebben fantastische ideeën en enkele handige mannen maken dat dan weer. En terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders een drankje nuttigen in de horecatent. Nu nog duimen voor goed weer, maar bij slecht weer, verhuizen de spelletjes naar de tent. Het gaat dus altijd door."
Meer info: www.evenementengeffen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant