Personeel van Thuis in Ernis. (Foto: Hans van der Poel)
Personeel van Thuis in Ernis. (Foto: Hans van der Poel)

Thuis in Ernis is na metamorfose ruime woonwinkel

Zakelijk 1.809 keer gelezen

OSS | Thuis in Ernis, voorheen bekend als Ernis Verf & Wand, aan de Berghemseweg 153a heeft een complete metamorfose ondergaan. Het pand van de buren is erbij getrokken waardoor de oppervlakte met 200 m2 is vergroot. Het assortiment is ook een stuk ruimer geworden. "We zijn van een verfwinkel naar een complete woonwinkel gegaan", aldus eigenaar Ton Epema.

De wens om uit te breiden was er al langer. Toen de kans zich voordeed, werd het aangrenzende pand overgenomen en bij de huidige zaak getrokken. In januari werd gestart met de werkzaamheden. "We hebben alles zelf gedaan en ons niet helemaal aan het oorspronkelijke plan gehouden. Zo is er gedurende de verbouwing het idee gekomen voor een vloereneiland. Dat ziet er beter uit dan we vooraf hadden bedacht. Al met al zijn we erg tevreden met het resultaat en uiteraard zijn we trots. Klanten weten ook niet wat ze zien als ze binnenkomen. Omdat het zoveel ruimer en lichter is, oogt het nog groter dan het daadwerkelijk is."

Speciaalzaak
Ernis staat bekend als verf- en behangspeciaalzaak. Dat blijft het ook en het voormalige magazijn is tegenwoordig een kleurenlab, waar regelmatig workshops en inspiratieavonden worden georganiseerd. Wat betreft behang gaat de collectie groeien. Van een eenvoudig behang tot een exclusieve wandversiering; het is aanwezig. Maar naast verf en behang gaat het bedrijf gaat een aantal stappen verder. Dankzij de uitbreiding van het pand heeft Thuis in Ernis nu de ruimte om verder door te groeien met het aanbod gordijnen. Er staan zo'n 250 showbanen opgesteld. Ook is er een ruim aanbod aan vloeren. Epema: "We hebben met name een ruime collectie PVC-vloeren. Ze zijn sterk, makkelijk en variabel te leggen en er is ontzettend veel keuze. Dat geldt ook voor laminaat. Dat is bijna niet meer te onderscheiden van hout. Daarnaast bieden we marmoleum, tapijt en vinyl. We hebben een groot aantal verschillende typen vloeren in onze winkel gelegd. Dat geeft een duidelijk beeld voor de klant." Ook op het gebied van vloerkleden, karpetten, raamdecoratie en woonaccessoires groeit het assortiment de komende tijd aanzienlijk. "Thuis in Ernis is een echte woonwinkel geworden waar mensen zeker kunnen slagen."

Toekomst
"De markt ontwikkelt en wij ontwikkelen als bedrijf ook. We zijn proactieve ondernemers en zoeken wat de klant wil. Mensen willen steeds meer ontzorgd worden. Bij ons kun je van het begin tot het einde alles regelen. Van de aanschaf van verf en andere producten tot het werk thuis van een schilder, stukadoor of vloerenlegger. Mensen vinden het fijn dat alles uit handen wordt genomen en dat ze daarbij één aanspreekpunt hebben."

Meer informatie
Maandag geopend van 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, donderdag tot 20.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur. Voor meer info: www.thuisinernis.nl, info@thuisinernis.nl of bel naar (0412) 62 73 93.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant