Op bezoek bij Christian Chocolaterie Oss.
Op bezoek bij Christian Chocolaterie Oss.

Een workshop bij Christian Chocolaterie Patisserie: erg lekker en leerzaam

Zakelijk 1.323 keer gelezen

Deze week als bijlage bij Weekblad Regio Oss: Rian. Een blad met allerlei leuke verhalen voor vrouwen (en mannen als ze willen). Rian Filippini ging onder andere op bezoek bij Christian Chocolaterie Patisserie in Oss.

OSS | Geboren in Herpen en woonachtig in Oss: ik ben een Brabander in hart en nieren. En ook een Bourgondiër, want mij kun je wakker maken voor lekker eten. Als er iets is wat ik zeer moeilijk kan laten staan, dan is het wel chocolade. En dan vooral lekkere chocolade. Voor de lekkerste chocolade van Oss moet je bij Christian Chocolaterie Patisserie aan Terwaenen 28 zijn. Eigenaar Chris van Kempen nodigde me uit voor een workshop en natuurlijk kon ik daar geen nee tegen zeggen.

Mijn dochter Lynn wilde graag met me mee en ze nam haar vriendinnetje Nienke mee. Ze waren al een tijdje voor de workshop erg enthousiast en zelf had ik er ook veel zin. Normaal gesproken komen mensen alleen in de winkel om iets lekkers te kopen, maar wij kregen een kijkje achter de schermen in deze populaire specialiteitenzaak. Leuk om een keer te zien waar er wordt gewerkt, welke machines er zijn, hoe de vriezers eruit zien en wat de werkwijze is. 

Decoreren
Chris had voor ons al een taartbodem gebakken en we mochten eigenlijk direct aan de slag met het decoreren van de taart. Wat onze wensen waren? Slagroom, chocolade en marsepein! Geen probleem, alles was aanwezig en we mochten de taart zelf in stapjes lekkerder en mooier maken. We smeerden bijvoorbeeld confiture over de taartboden, spoten slagroom met een spuitzak, strooiden stukjes framboos en plaatsten nauwkeurig stukje chocolade aan de zijkant. Daarna mochten we zelf met een machine de marsepein plat maken en er figuurtjes mee maken. In de tussentijd had Chris van marsepein de namen Rian en Lynn gemaakt en die op chocolade gelegd. Het resultaat was uiteindelijk zo mooi dat het eigenlijk zonde was om de taart op een later tijdstip op te eten. "Mama, mogen wij de taart aub meenemen", vroeg Lynn al een paar keer. Natuurlijk mocht dat en oh, wat was de taart toch lekker!

Workshops
Bij Christian Chocolaterie Patisserie worden regelmatig workshops gegeven. Volwassenen kunnen bonbons en chocoladerepen maken, kinderen chocolade en marsepein. Volwassenen worden ontvangen met koffie en een bonbon en krijgen vervolgens achtergrondinformatie. Chris van Kempen: "Ik vind het belangrijk dat mensen bewust zijn waar de cacao vandaan komt. Wij kiezen met ons bedrijf voor eerlijke cacao. Eigenlijk is het hele proces van cacao tot bonbon duurzaam." Na een demonstratie mogen deelnemers zelf aan de slag. Met het verwerken van bonbonvulling naar keuze en het decoreren van bonbons bijvoorbeeld. Na afloop mag iedereen de zelfgemaakte producten mee naar huis nemen. "Het is leuk om ons enthousiasme over te brengen op anderen. En gezien de reacties van deelnemers, vallen de workshops in de smaak." Een groep voor een workshop bestaat tussen de 8 en 12 personen. Ik kan de workshop in ieder geval iedereen aanraden. Voor mijn collega's op kantoor heb ik een stukje taart meegenomen en die vonden het zo lekker dat ze het liefst zo snel mogelijk ook een workshop gaan volgen.

Informatie
Christian Chocolaterie Patisserie is bereikbaar via (0412) 62 69 17. Kijk voor meer informatie op de website www.christianchocolaterie.nl.

Op bezoek bij Christian Chocolaterie Oss.
Op bezoek bij Christian Chocolaterie Oss.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant