Scheidsrechter Lebens grossierde met rood vanmiddag in Geffen (Foto Peter Kuijpers)
Scheidsrechter Lebens grossierde met rood vanmiddag in Geffen (Foto Peter Kuijpers)

Nooit Gedacht – Volkel mondt uit in ordinair rode kaartenfestival

Sport 3.441 keer gelezen

GEFFEN – Maar liefst vijf rode kaarten had scheidsrechter Lebens uit Born nodig om het duel Nooit Gedacht – Volkel af te ronden. De arbiter die te laat op de Biescamp arriveerde en geen warming-up deed liet het duel in slotfase totaal ontsporen. Amper uit de middencirkel komend drukte hij een veel te zware stempel op dit duel.

Door: Peter Kuijpers

Het valt te betwijfelen, maar of de KNVB of Lebens zelf had geen weet van de importantie van dit duel. Volkel moest winnen om in de race te blijven. Voor Nooit Gedacht waren er amper nog belangen hooguit een wiskundige kans op nacompetitie. Volkel was volledig naar de Biescamp afgereisd en kwam in de 22ste minuut door rechtsachter Teun Penning op 1-0 nadat hij schuin vanaf de rand zestien Willem van Ballegooy  verschalkte. Kort hierna duwde Roy van Hintum, in de zestien, zijn tegenstander met twee handen weg. De bal ging op elf meter van Tom Jacobs, maar de rode kaart die Lebens trok was overdreven en raakte kant nog wal. Perry van Herpen klaarde het klusje en bracht Nooit Gedacht langs Volkel. Volkel moest met tien man verder en kort hierna leek het lot van de bezoekers zich te voltrekken. Uit een voorzet van links was het Ken Bissels die zijn team op voorsprong kopte. Volkel kwam terug en bleef het voetballend op te lossen wat ze prima afging. Drie minuten voor rust was het Dennis van den Burgt die zijn team op 2-2 bracht.


Zuiverheid
Na rust was het toch de thuisclub die de regie in het duel overnam. Bovendien was de kracht die het voetballen in ondertal met zich meebrengt duidelijk merkbaar. Trainer Tom van Dalen: "De afstanden werden te groot dat was voor ons niet te belopen en kostte veel te veel kracht." Volkel probeerde het wel, maar het moeten scoren ging ten koste van de zuiverheid. In de 72e leek het doek voor de bezoekers definitief te vallen nadat Ramon van den Elzen Nooit Gedacht op voorsprong schoot. Bij Volkel brak er iets en de 4-2 was een logisch gevolg gemaakt door Thijn Vos waar Jacobs onder zijn voorzet doorging.


Rood
In de slotfase ontspoorde het duel totaal. Jacobs werd behoorlijk aangepakt, maar vertrokken van pijn op de grond riep hij schijnbaar iets tegen Lebens, of gooide een bal, die hem rood gaf. Toen was het hek volkomen van de dam en verloren veel Volkel-spelers hun zinnen. Wapperend met rode kaarten probeerde Lebens zich te handhaven, maar de Limburger faalde volkomen waar de Volkel spelers volledig ontspoorde. Begrijpelijk, maar ook laakbaar. "Waarom heeft de KNVB voor dit zo belangrijke duel geen jonge en goede arbiter aangesteld", is de vraag die velen zich afvroegen. Trainer Tom van Dalen toonde wel hoe het moet en kwam al eerder het veld opgelopen om zijn spelers tot rust te manen. Dat siert hem, maar er was geen redden meer aan. Volkel zal de nacompetitie in moeten met een behoorlijk aantal schorsingen. Roy van Hintum, Ruud Verstegen, Stijn van Cuijk, Tom Jacobs en Rik Verwijst kregen rood waarvan Van Cuijk met twee maal geel. Naar verluidt heeft Lebens de wedstrijd in de 89e minuut gestaakt, voor wat het waard is. Aannemelijk is dat de KNVB de 4-2 stand als eindstand aan gaat nemen.


Gesprek Peter Kuijpers met trainers: Tom van Dalen van Volkel en Wolf Wannet van Nooit Gedacht:



Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant