Alle planten worden in een extra grote pot opgekweekt om zo een veel betere kwaliteit te krijgen, met meer bloemen.
Alle planten worden in een extra grote pot opgekweekt om zo een veel betere kwaliteit te krijgen, met meer bloemen.

Tuincentrum Meijs aan Bosschebaan 23 in Heesch klaar voor bloemrijke Moederdag

Zakelijk 1.238 keer gelezen

HEESCH | Tuincentrum Meijs is klaar voor een bloemrijke Moederdag. Het tuincentrum aan de Bosschebaan 23 in Heesch heeft met een uitbreiding met 3000 m2 aan extra kweekkas vanaf dit jaar nog meer bloeiende planten in het assortiment.

Trots vertelt Rinus Meijs, eigenaar van het tuincentrum, over de opkweek van de perkplanten. Elk jaar gaat hij met zijn team beurzen en speciale proeftuinen bezoeken om de beste soorten te selecteren voor de opkweek in zijn eigen kassen. Veel van de perkplanten zijn dan ook soorten waarop een patentrecht is gevestigd. Dat wil zeggen dat deze niet zo maar mogen worden gekweekt en verhandeld. Om zeker te zijn van een optimale plant worden de jonge planten in landen als Kenia, Ethiopië, Guatemala, El Salvador en Israël opgekweekt. "Als heel klein plantje komen deze dan naar Heesch om verder opgekweekt te worden. De bloemenpacht in de kassen staat nu klaar voor de klanten en garandeert voor de koper de gehele zomer een kleurrijke tuin."

Meer informatie
Bereikbaar via (0412) 40 70 30 of e-mailadres info@tuincentrummeijs.nl. Kijk voor meer informatie op www.tuincentrummeijs.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant