Het mobiele café werd afgelopen vrijdagavond gepresenteerd.
Het mobiele café werd afgelopen vrijdagavond gepresenteerd.

Vijf jaar H32: 'We willen mensen blijven verrassen'

Zakelijk 1.068 keer gelezen

OSS | H32 is in vijf jaar gegroeid tot één van de dé ontmoetingsplekken van Oss. De horecazaak vierde afgelopen weekend de vijfde verjaardag met een feestelijk weekend. Eigenaar Pierre Vink ziet veel kansen in de toekomst. "We willen mensen blijven verrassen met leuke dingen."

Toen H32 de deuren opende aan de Heuvel, bleek het direct een schot in de roos. Vanaf de eerste dag was het druk. Het naastgelegen pand werd na een tijdje overgenomen en flink verbouwd. Het heette anderhalf jaar lang Ruig en ging vervolgens op in H32. In de loop der jaren is de zaak nog groter geworden. In 2015 werd de achterbuurman, slagerij Bouwman, er ook bij betrokken. "Eerlijk gezegd is het sneller gegaan en groter geworden dan ik vooraf had verwacht", aldus Vink. "Je ziet dat het concept positief wordt ontvangen door de markt."

Ontmoetingsplek
Vink ziet H32 als een ontmoetingsplek voor jong en oud. "Het uitgaan is veranderd. Tien jaar geleden was het nog ondenkbaar dat je op een uitgaansavond met vrienden-of vriendinnen ging 'terrassen' of een borrel drinken aan een tafeltje in een café. De meeste jongeren gingen wekelijks op stap in een discotheek. Tegenwoordig is het heel normaal. Je kunt hier terecht voor alle eet- en drinkmomenten op de dag. Onze doelgroep is heel breed. Van zakelijke afspraken, gezinnen die lunchen, vrienden die komen borrelen met bittergarnituur tot stelletjes die dineren." Of de uitbreiding het hoogtepunt in vijf jaar is? De drukte iedere dag van de week of de drukbezochte feestjes? "Allemaal top, maar ik ben het meest trots op ons personeel. Ze verdienen een groot compliment. Onze medewerkers hebben H32-bloed en er hangt een ontzettend fijne sfeer." Vaste medewerkers krijgen de kans om zich te ontwikkelen in keuken- of bar-bedieningsvaardigheden. "Door opleidingen/workshops te volgen, vergroten ze hun kennis en het is ook goed voor het bedrijf. Vakmanschap vinden we bij H32 hartstikke belangrijk. Onlangs deed Job van Orsouw mee aan het Dutch Latte Art Championship. Hij werd tijdens zijn eerste deelname derde. Mijn zoon Nick is meervoudig Nederlands kampioen. Ron Snijders heeft zich gespecialiseerd als patissier en zal zich hoop ik blijven ontwikkelen. Liefde en kennis hebben voor je vak en dat aan het team doorgeven. Marieke van Druenen die zich heeft ontwikkeld als de grote regeltante."

Vernieuwen
H32 staat stevig op de kaart, maar Vink wil blijven vernieuwen en verbeteren. "We hebben al veel stappen gezet als bedrijf, maar ik wil er nog meer jus op gooien. In overleg met de gemeente Oss mogen we -binnen de gestelde kaders- op bepaalde tijdstippen meer doen dan alleen binnen 'onze paaltjes'. Een voorbeeld was afgelopen weekend de presentatie van ons nieuwe mobiele café en het kleinschalige festival voor ons terras. Deze activiteiten zorgen voor een heel andere dynamiek. Dat verrassende willen we blijven doen. We gaan ons nog meer verdiepen in kwaliteit."

Uitdaging
Vink kijkt ook verder dan alleen H32. "Het is samen met andere ondernemers de uitdaging om het centrum nog beter op de kaart te zetten. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Oranjefeesten, dat was geweldig. Samen willen we voor nog meer reuring in het Osse centrum zorgen. Het grote doel is uiteindelijk de kreet: 'We gaan naar de stad!' Dat er dan voor eenieder keuze genoeg is wat verrassende ontmoetingen oplevert. Dat zou pas echt gaaf zijn." Meer informatie op http://www.h32.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant