Margriet kampioen. (Foto: Ad Megens)
+video+audio

3D: Margriet zeer overtuigend naar kampioenschap

Sport 3.940 keer gelezen

OSS | Kampioenswedstrijden zijn vaak vanwege de spanning bij spelers geen mooie duels. Margriet bleek zondagmiddag weinig last te hebben van de zenuwen en kende geen enkele moeite met een erg zwak DSC. Na de 8-0 overwinning was er groot feest op Sportpark Amstelhoef in Oss.

Joey Schuurmans en Ferhat Coskun spraken het eerder deze week tegenover Kliksport-redacteur Peter Kuijpers al uit dat Margriet dik ging winnen. Wellicht wat bluf, maar vertrouwen was er zeker bij de Ossenaren. Bij DSC was er ook zeker sprake van druk, want die ploeg moest winnen om te proberen nacompetitie te ontlopen. De nieuwe club van Margriet-trainer Arian Meeuwsen was vanaf de eerste minuut echter ondermaats. Margriet nam het initiatief, zette volop druk en ging op jacht naar de snelle 1-0. Die kwam er al na vier minuten toen op rechts Gijs Bouwens de diepte in werd gestuurd (wel in buitenspelpositie overigens, red.) en Ferhat Coskun bediende. De linksbuiten schoot snoeihard de 1-0 achter doelman Tom van Geffen. Binnen twee minuten kreeg Margriet twee kansen om de score te verdubbelen, maar bij de eerste kans raakte Coskun de bal niet goed en bij de tweede kans wist Coskun net geen medespeler te vinden. Na 14 minuten was het wel 2-0. Joey Schuurmans, bij vlagen ongrijpbaar voor de Kerkdrielse defensie, brak door en legde terug op Bouwens. Die schoot onder de doelman van DSC raak: 2-0. De gasten kwamen geen moment in de wedstrijd. De enige kans van de wedstrijd was een kopbal van een Margriet-verdediger op de eigen lat na 16 minuten. Aan de andere kant was het wachten op de 3-0. Coskun was in de 19e en 23ste minuut dichtbij, maar miste net de scherpte. De aanvaller, die waarschijnlijk naar O.S.S.'20 vertrekt, liet zien zeker toe te zijn aan een hoger niveau.

Wereldgoal
De beslissende goal viel na 34 minuten. Schuurmans besloot een bal vol uit te halen en deed dat perfect. Met een enorme snelheid vloog de bal de bovenhoek in. Een wereldgoal. Gas terugnemen wilde Margriet echter niet. DSC bleef onder druk staan en had geluk dat het met rust slechts 3-0 stond. Zo belandde het prachtige afstandsschot van Ramon Verbiesen op de lat.

Doelpuntrijke tweede helft
De vele toeschouwers langs de lijn werden ook in de tweede helft verwend met doelpunten. Al binnen vijf minuten lag de 4-0 tegen de touwen. Bouwens stond weer buitenspel, maar mocht doorgaan en gaf de bal voor op Jeffrey van Vlijmen. Die wachtte rustig en volleerde vervolgens binnen. Zeven minuten later was Teun van Grunsven dichtbij een prachtige goal. De nog maar 17-jarige verdediger (echt een toptalent) slalomde door de DSC-defensie, maar zijn schot werd nog net gekeerd door Van Geffen. In de rebound kopte Schuurmans over. Kort daarna was de spits wel trefzeker. Coskun kreeg op links alle tijd om voor te zetten en Schuurmans zorgde vervolgens voor de 5-0. Schuurmans stond ook aan de basis van de 6-0. Bij zijn corner stond verdedigende middenvelder Luuk Haas helemaal vrij om raak te koppen. Typisch voor DSC, dat het eigenlijk na de 2-0 al liet lopen. En om de geweldige wedstrijd van Schuurmans nog completer te maken: de spits schoot in de 77ste minuut de 7-0 binnen. Na deze goal kreeg centrale verdediger Martijn Kuijpers een publiekswissel. De 34-jarige linkspoot stopt met voetballen en dat met zo'n mooie titel.

Feest
Al voor de wedstrijd staken jeugdige fans van Margriet vuurwerk af en dat stond ook klaar voor na de wedstrijd. Eerst konden ze nog voor de achtste keer juichen toen invaller Reinier Groeneveld profiteerde van geblunder bij DSC. Na het laatste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter Bogers was het groot feest bij Margriet. De club is toe aan de tweede klasse en mag het volgend seizoen op dat niveau laten zien. Later meer foto's en filmpjes.

Opstelling Margriet: Dennis van Ballegooij, Arne Dekkers, Teun van Grunsven, Martijn Kuijpers (78. Jordy Spooren), Kevin Korsten, Luuk Haas, Gijs Bouwens (70. Reinier Groeneveld), Ramon Verbiesen, Jeffrey van Vlijmen, Ferhat Coskun (85. Morris Landman) en Joey Schuurmans.

Opstelling DSC: Tom van Geffen, Mathijn van Kessel (28. Mark Hooymans), Emiel van Dalen, Tim Piels, Ton Burg, Kevin Broekmeulen, Bas Vos, Martijn Veldhuis, Mathijs Maas, Frank Kaufmann en Freek Boeren.

Gesprekken Peter Kuijpers na afloop met respectievelijk Dennis van Ballegooij, Joey Schuurmans en afscheidsnemer Martijn Kuijpers: