(Foto: Mark Pouwels)

O.S.S.'20 naar finale dankzij uitblinkende Tony de Groot (met filmpje)

Sport 3.667 keer gelezen

WIJCHEN | O.S.S.'20 heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde divisie. De Ossenaren wonnen afgelopen donderdag met 2-1 van Woezik en waren vandaag in Wijchen met 0-3 te sterk. Grote man bij de Ossenaren was Tony de Groot met drie doelpunten.

O.S.S.'20 begon geweldig aan de wedstrijd. Binnen drie minuten was het al 0-1 toen Tom Pijnenburg op links doorbrak en breed legde op Tony de Groot: 0-1. Binnen twee minuten had het ook 0-2 en 0-3 kunnen worden, maar tot twee keer toe miste Pijnenburg een opgelegde kans. Na de vroege voorsprong gebeurde er weinig op het prachtige complex in Wijchen. Woezik kwam vanwege blessuregevallen en de schorsing van Jos Peltzer kwaliteit tekort om het de Ossenaren moeilijk te maken. De bezoekers wisten niet goed wat te doen met de situatie en twijfelden tussen de voorsprong behouden of voor de 0-2 te gaan.

Trefzekere De Groot
Woezik stelde voor eigen publiek teleur, maar kwam in het begin van de tweede helft wel wat meer opzetten. Doelman Rick van der Leest moest ook een aantal keer ingrijpen. De echte overtuiging bij Woezik ontbrak echter en aan de andere kant ontstond meer ruimte. Vooral Metin Alkir was op de linkervleugel constant dreigend. In de 70ste minuut stond hij aan de basis van de 0-2. De Groot liep weg uit de rug van zijn directe tegenstander en kopte uit een voorzet van Alkir knap raak. Woezik was door deze tegentreffer gebroken en het was wachten op meer goals. Die kwam ook toen opnieuw De Groot van een meter of veertig Jarik Veltmaat verschalkte met een geweldige lob. "Ik zag al de hele tijd dat hij ver voor zijn goal stond. Toen ik de bal kreeg, ging ik ervoor. Ik heb het al vaak geprobeerd in mijn carrière, maar het was nog niet gelukt."

Finale
Komende donderdag staat de eerste wedstrijd van de finale op het programma in Oss. De return is op zondag in Utrecht. De Groot. "De Meern is in vergelijking met De Dijk van vorig jaar een tegenstander met op papier iets minder kwaliteit. Niemand kent ze en het is voor beide ploegen afwachten."

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Joris Razenberg, Rob van Eck, Mats van Huijgevoort, Joey van Heeswijk (77. Yori Koel), Carlo Nelissen, Luuk van Dijk, Tom Pijnenburg, Ferdy van den Berg (80. Dani van der Weg), Metin Alkir en Tony de Groot.