'Mister'  korfbal Alf van den Enden neemt afscheid in Nuland bij Be Quick (Foto Peter Kuijpers)
'Mister' korfbal Alf van den Enden neemt afscheid in Nuland bij Be Quick (Foto Peter Kuijpers)

Be Quick wint van Swift, thuispubliek zwaait coach Alf van den Enden uit

Sport 360 keer gelezen

De wedstrijd was alleen van belang voor de plaatsnummers in de play offs. Korfrakkers, Swift en DDW vergezellen Be Quick naar de kruisfinales. Alleen de volgorde en het thuisbelang stonden vandaag op het spel. Ook was het na acht jaar de laatste thuiswedstrijd voor Alf van den Enden die einde seizoen afscheid neemt bij de club uit Nuland.

Be Quick startte sterk in het duel met Swift. Al met de eerste aanval werd er gescoord. Lange aanvallen van beiden teams die door het ontbreken (bij veldwedstrijden nog niet verplicht) van een schotklok lange doorgangen kende.Het is Swift wat het grootste gedeelte in de eerste helft de voorsprong pakte. Bij 3-4 kwam Be Quick op gelijke hoogte. De ruststand werd 6-4 door een stip en vrije worp te benutten.Na de rust kwam Swift direct weer terug tot één doelpunt verschil door een strafworp. Be Quick bleef zoekende naar de juiste aanvalswijze. Vele een-schots-aanvallen zorgde ervoor dat Swift de mogelijkheid kreeg om aan te sluiten. De gehele tweede helft bleven de ploegen gelijk aan elkaar, maar gaf Be Quick de voorsprong niet meer weg. Bij een stand van 12-11 in de laatste minuten ging de thuisclub door het bekende oog van de naald. Swift miste maar liefst twee strafworpen, waardoor de winst in Nuland bleef. Op dit moment staat Be Quick op een vierde plek. Volgende week de laatste wedstrijd voor de play offs. tegen Rosolo in Reusel om 15.00 uur. Daarna zal de tegenstander voor 4 juni bekend zijn.  Voor Be Quick wordt dat een uitduel.