Tim van Erp en Thijs Nepveu.
Tim van Erp en Thijs Nepveu.

'Ajax heeft zijn smoel terug en staat internationaal weer op de kaart'

Algemeen 1.607 keer gelezen

OSS | Het is 21 jaar geleden dat Ajax een Europese finale speelde. In 1996 verloren de Amsterdammers de Champions League-finale van Juventus, vanavond staat de Nederlandse topclub in de eindstrijd van de Europa League tegenover Manchester United. Vele tienduizenden Ajacieden dromen ervan om aanwezig te zijn in Stockholm, maar er zijn 'slechts' 10.000 kaarten voor de Ajax-supporters. Ossenaren Tim van Erp en Thijs Nepveu zijn twee van de gelukkigen en vertrekken vandaag naar de Zweedse hoofdstad.

door Leon Voskamp

Thijs en Tim zijn trouwe bezoekers van de thuiswedstrijden in de Amsterdam ArenA. Thijs gaat ook al een aantal jaar regelmatig mee naar Europese uitwedstrijden en vroeg vorig seizoen aan Tim of hij een keer meeging. Samen gaan ze ook al vele jaren naar uitwedstrijden van FC Oss, maar dit keer geen Telstar of FC Emmen, maar naar Fenerbahçe. "Die wedstrijd heeft erg veel indruk gemaakt. Het was echt een heksenketel. Dit seizoen was ik ook bij Legia Warschau, dat was ook geweldig. Een totaal andere supporterscultuur dan in West-Europa. Al moet je in sommige landen wel voorzichtig zijn", aldus Thijs. De wedstrijd in Istanbul maakte zoveel indruk dat Tim dit jaar vaker met zijn maat meeging. Zo gingen ze samen naar uitwedstrijden tegen Standard Luik, Schalke 04, Olympique Lyon en nu dus naar Stockholm. Tim: "Het is mooi om in andere steden te komen en daar de voetbalsfeer te proeven. Vaak komen we een dag voor de wedstrijd in een stad aan en dan krijg je de kans om het centrum te verkennen. Op de wedstrijddag zelf kom je samen met andere Ajax-fans en leef je toe naar de wedstrijd."

Indruk
Beide vrienden zijn onder de indruk van Ajax. Thijs: "Vooral de manier waarop de finale is bereikt, is bijzonder. Ajax heeft zoveel jonge gasten en je ziet ze groeien. Je kunt het vergelijken met de finale van 1995. Ook toen kende niemand de spelers en waren er lage verwachtingen. Ajax heeft zijn smoel terug en staat internationaal op de kaart. Iedereen houdt rekening met de club, een prachtig compliment." Tim ziet Ajax als favoriet. "Gezien het voetballend vermogen denk ik dat we gaan winnen." Thijs is iets voorzichtiger. "Qua voetbal is het 50/50, maar Manchester United heeft José Mourinho. Die man is zo geslepen en daardoor denk ik dat zij de favoriet zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant