Deelnemers aan een eerdere Avondvierdaagse in Oss.
Deelnemers aan een eerdere Avondvierdaagse in Oss.

Sportievelingen doen mee aan Avondvierdaagse

Algemeen 473 keer gelezen

OSS | De Avondvierdaagse in Oss start op 29 mei en duurt tot en met 1 juni. Al vele jaren wandelen tussen de 1.500 en 2.000 lopers mee met dit sportieve evenement.

De startplaatsen zijn iedere dag anders om in de routes zoveel mogelijk afwisseling te bieden. Op maandag wordt gestart vanaf de Geffense Plas en dinsdag is de Meidoornlaan aan de beurt. Het plein voor sporthal De Rusheuvel is de startlocatie van woensdag, op donderdag vertrekt iedereen vanaf het St. Barbaraplein naast de Groene Engel. Hier eindigt ook het wandelevenement met een ontvangst door muziekkapel de Bonte Ben'de. De intocht gaat vanaf het Fratershof via Terwaenen door het centrum van Oss naar het St. Barbaraplein. Wie alle dagen heeft meegewandeld, krijgt een felbegeerde medaille.

25 kilometer
Naast de afstanden 5, 10 en 15 kilometer kunnen zeer sportieve wandelaars weer de 25 kilometer wandelen. Deelnemers aan deze afstand moeten minimaal 16 jaar zijn. Dit heeft mede te maken met de beperkte begeleiding onderweg door de organisatie. Jonge kinderen moeten altijd begeleid worden door oudere deelnemers. Ook al worden verkeersregelaars op drukke oversteekplaatsen ingezet, goed opletten en de normale verkeersregels volgen blijft belangrijk.

Informatie
De 25 kilometer vertrekt dagelijks vanaf 15.00 uur, op donderdag vanaf 14.00 uur. De 10 en 15 kilometer vertrekt dagelijks na 17.45 uur, behalve op donderdag vanaf 17.30 uur. Voor de 5 kilometer (zelfstandig lopen) is de start iedere dag om 18.15 uur. Afmelden kan steeds tot 21.30 uur. Meer informatie op www.kako.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant