Living Statues in Osse centrum. (Foto: Michel Bodar)
Living Statues in Osse centrum. (Foto: Michel Bodar)

Doe mee aan workshop voor living statues en sta op Oss' festival

Algemeen 538 keer gelezen

Het Living Statues Festival Oss staat zondag 27 augustus op het programma. Ook dit jaar staan amateurs, semi-professionals en profs in het Osse centrum. Maar wellicht u ook!

Organisator Bob Walters van Walters Total Event merkt dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar wat er komt kijken om een levend standbeeld te zijn. "Hoe begin je bijvoorbeeld, welke kleding is geschikt en waar moet je aan voldoen om op zo'n festival te staan? Wij willen iedereen -in samenwerking met World Living Statues in Arnhem- de kans bieden om het zelf te ervaren. Daarom houden we op zaterdag 24 juni in de Peperstraat een workshop waaraan iedere geïnteresseerde mee kan doen. Van kinderen tot volwassenen, ze worden begeleid door twee professionals. Na de workshop worden de deelnemers ook nog begeleid door middel van individueel contact. Ze kunnen hun vragen stellen als ze tegen problemen aanlopen. Ook krijgen ze een map mee naar huis waar alle basisinformatie in staat om zelf thuis aan de slag te gaan." Tijdens de workshops staan drie thema's centraal: mimiek/houding, schmink en kleding. "Alles wordt verzorgd en het is kosteloos. Heel laagdrempelig dus."

Festival
Voor deelnemers aan de workshop is er ook de kans om in Oss op het festival te staan. "Er komt een speciale proeftuin op een mooie plek in het centrum. Deze categorie wordt door de jury ook apart beoordeeld. De winnaar krijgt een trofee voor aanstormend talent. Als ze het leuk vinden mogen ze ook in Arnhem staan."

Aanmelden
Geïnteresseerd in de workshop? Stuur dan een e-mail naar livingstatues@walterstotalevent.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant