Heavy Hoempa.
Heavy Hoempa.

'We hebben met Heavy Hoempa altijd veel lol op het podium'

Algemeen 489 keer gelezen

OSS | Muze Misse heeft ook dit jaar weer een diversiteit aan muziekstijlen. Zo is Heavy Hoempa een verrassende naam op het Osse festival. Op 2 juli kunnen bezoekers in het Jan Cunenpark uit hun dak gaan bij het optreden van de van oorsprong Udense band. De zeven blazers en een drummer brengen hardrock en metal met een knipoog.

door Leon Voskamp

Heavy Hoempa werd in 2012 opgericht en trad regelmatig op. Vorig jaar ging het ineens heel hard met de band. Iemand plaatste een filmpje uit 2013 op Facebook en dat werd ineens miljoenen keer bekeken. De eigen versie van 'Ace of Spades' van Motörhead stond al sinds 2013 op YouTube en werd dus drie jaar later een groot succes. "We kregen enorm veel aanvragen voor boekingen. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit onder andere Japan, Amerika, de Filipijnen en Oost-Europa. Als we overal op ingingen, zouden we nooit meer thuiskomen", aldus saxofonist Robert van Asseldonk uit Uden. "Het is niet te doen om voor één optreden naar een ver land te gaan, maar wie weet zit er in de toekomst een tour in. Vroeger hadden we hier nooit rekening mee gehouden, maar nu is het niet meer ondenkbaar dat we in de toekomst een keer in bijvoorbeeld Miami staan. Een tourtje is het meest reëel in Amerika of in Oost-Europa. Daar zijn de reacties heel erg enthousiast en is er ook een hardrock- en metalcultuur."

Festivals
De agenda van Heavy Hoempa is aardig gevuld. "Van de Zwarte Cross, Bospop, Reurpop, Festyland tot Muze Misse; we staan op veel leuke plekken. Het loopt als een trein. Tot en met september maken we in het weekend ook deel uit van een rondtrekkend festival. We spelen veel en dat is mooi."

Muze Misse
Van Asseldonk is zelf nog nooit op Muze Misse geweest, maar kent het wel via vrienden. "Die vonden het een erg leuk festival en het schijnt iets bijzonders te zijn. Voor ons is het lekker dichtbij, ook een voordeel. Tijdens Muze Misse is er een heel breed publiek en daar staan we graag. Het podium staat dichtbij de bezoekers, ideaal voor ons. Het liefst staan we zo dicht mogelijk bij het volk en is er veel interactie. We hebben altijd lol op het podium en dat stralen we ook uit."

Klassiekers
Hij vervolgt: "Wat mensen van ons kunnen verwachten? Een hele hoop herrie en flauwekul. Hardrock en metal met een knipoog, het is bijna straattheater. Ook mensen die niet van deze muziekstijlen houden, kunnen hiervan genieten. Ik denk dat velen verbaasd zullen zijn hoeveel nummers ze kennen. We spelen algemene bekende klassiekers van bijvoorbeeld Rammstein, Metallica, Motörhead, Guns N' Roses en AC/DC."

Kaartverkoop
Entreekaarten voor Muze Misse zijn online te koop via de website www.muzemisse.nl. Ook zijn ze verkrijgbaar in het Osse centrum bij Café de Kamer in de Peperstraat en de CDkiosk in De Schakel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant