Afbeelding

'Ik kan me niet voorstellen dat we ooit weggaan uit Berghem'

Algemeen 1.753 keer gelezen

BERGHEM | De gemeente Oss telt 90.000 inwoners en 23 kernen. Ook in Oss onderscheiden we weer verschillende stadsdelen. In de rubriek 'Wonen in' gaan we in gesprek met inwoners van Oss over hun leefomgeving. Deze week is dat Maria van der Heijden die in 1981 samen met echtgenoot Rob een huis kocht in Berghem.

Maria komt oorspronkelijk uit Boekel en Rob uit Oss. Na hun trouwen woonden zij in een huis van de familie in Gemert. "We hadden maar één auto en Rob werkte in Herpen en ik stond voor de klas in Oijen. Ik deed altijd boodschappen in Berghem en zag toen aan de Willibrordusstraat een leuk huis te koop staan. We kozen dus niet heel bewust voor Berghem, maar voor een centrale locatie voor ons werk." Het gezin breidde zich uit en Rob en Maria verhuisden in 1995 naar het voormalige politiebureau van Berghem. "Dat werd bij inschrijving verkocht, dus dat was heel spannend. Dat geldt ook voor de verbouwing. Beneden waren allemaal cellen, geen keuken, weinig ramen, dus er moest hard gewerkt worden om er iets van te maken. Grappig wat we nog tegen kwamen. Oude verbaalboekjes, rare plantjes en politiehelmen, die ik nog altijd heb bewaard."

Hechte gemeenschap
Berghem staat bekend als een hechte gemeenschap. "Als nieuwkomer in Berghem werd ons inderdaad regelmatig gevraagd waar we vandaan kwamen. Maar als je in de fase van kleine kinderen komt, ontstaan automatisch contacten. Daarnaast ging ik werken als 'juf' aan de St. Josephschool, later de Fonkeling. Zowel Rob als ik zijn zeer actief in het verenigingsleven. Ik was betrokken bij kinderkoor de Sleuteltjes en Rob bij de KPJ en Stichting Carnaval. Ook al kom je niet uit Berghem, als je actief bent in het verenigingsleven, word je snel opgenomen. In mijn huidige functie van locatiemanager van Dorpshuis de Berchplaets kom ik natuurlijk met heel veel mensen in contact en ben ik bij veel evenementen betrokken. In Berghem bruist het van de activiteiten; misschien wel een beetje te veel.
Het leuke aan Berghem vind ik dat de mensen elkaar nog groeten. Kortom we voelen ons hier echt thuis. Dat geldt ook voor onze kinderen. Ik kan me niet voorstellen dat we ooit weggaan uit Berghem."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant