Horecacoördinator Myrna Peters van Café Cunen.
Horecacoördinator Myrna Peters van Café Cunen.

Café Cunen valt in de smaak van gasten

Zakelijk 1.441 keer gelezen


OSS | Het is misschien wel het mooiste plekje van Oss: het Jan Cunenpark. Sinds 9 mei opende Café Cunen er de deuren. Horecacoördinator Myrna Peters: "Zowel binnen als buiten zien we mensen echt genieten. Het is dan ook een prachtige en unieke plek waar we zitten."

Het plan voor een horecagelegenheid aan Museum Jan Cunen lag er al een tijd. Sinds eind 2015 werd gewerkt aan een concept dat in de lijn moest passen van het museum. Onlangs gingen de deuren open. "Het contrast tussen een horecagelegenheid en een museum is groot, maar het past hier perfect bij elkaar. Het is een hele open en transparante plek geworden. Het interieur is zwart en wit en daardoor strak, maar bijvoorbeeld de banken zorgen voor een huiselijke sfeer. Het belangrijkste is dat de gasten zich op hun gemak voelen", aldus Peters. De eerste weken was het direct erg druk bij Café Cunen. "Mensen zijn nieuwsgierig en willen graag ervaren hoe het is. We hebben alleen meer positieve reacties gehad."

Streekproducten
Het café gaat wekelijks van dinsdag tot en met zondag open tussen 10.00 en 18.00 uur. De wijnen zijn uitgekozen, de menukaart is vastgesteld. Gasten kunnen kiezen voor een kopje koffie of thee (lekker met de unieke Cunenbol: een speciaal recept ontwikkeld door Christian chocolaterie en patisserie), een heerlijke lunch bereid met streekproducten of een hapje en drankje tijdens het borrelmoment. "Mensen kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld een heerlijk Tosti Jan Cunen, een broodje, soep of salade. Het werken met lokale ondernemers is belangrijk. Eens in de twee maanden hebben we een speciale lokale gast, waarbij een gerecht van die kaart ook op onze kaart wordt gezet."

Doelgroep
Café Cunen richt zich op een brede doelgroep. "Van jong tot oud; iedereen is welkom. Uiteraard kan het worden gecombineerd met een bezoekje aan het museum. Op onze kaart staan ook altijd de tentoonstellingen vermeld. Er is altijd wel iets moois en bijzonders te zien in het museum."

Samenwerken
De komende jaren gaat het museum de samenwerking met lokale partners uitbouwen om daarmee het museum en cultureel Oss stevig op de kaart te zetten. Samenwerken met theater De Lievekamp is hierin een belangrijke stap. "Het museum en het theater kunnen elkaar op veel vlakken versterken. We starten met het inzetten van de kennis en expertise van Theater De Lievekamp om Café Cunen succesvol te exploiteren. Vervolgens gaan we dit op cultureel vlak verder uitbouwen", aldus Margo Elemans, zakelijk directeur Museum Jan Cunen en Coen Bais, directeur van theater De Lievekamp. Van Gruijthuijsen Catering is de partner die de events van het museum op een verrassende manier culinair gaat ondersteunen. Peters: "We willen ook connectie met het Osse centrum, want we kunnen elkaar versterken. Museumbezoekers wijzen we op de vele mogelijkheden in de stad en dat gebeurt andersom ook."

Leerbedrijf
Daarnaast lopen nu de voorbereidingen voor het behalen van het predicaat 'Erkend leerbedrijf'. Talentvolle leerlingen van ROC de Leijgraaf kunnen dan in het museum opgeleid en begeleid worden. "Ze krijgen bij ons de kans om ervaring op te doen."

Meer informatie
www.museumjancunen.nl of https://www.facebook.com/museumjancunen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant