Erp wil blijven en Venhorst wil promoveren (Foto's Peter Kuijpers)
Erp wil blijven en Venhorst wil promoveren (Foto's Peter Kuijpers)

Druk pinksterweekend voor Stormvogels'28, Venhorst en Erp

Voetbal 515 keer gelezen

Op een weekend dat veel elftallen van hun jaarlijkse seizoenafsluiting genieten, is er voor Erp en Venhorst een dubbelprogramma. Beiden gaan zaterdag eerst uit tegen respectievelijk Longa en Stormvogels'28. Kliksport maakte een kort rondje langs de trainers André Cornelissen van Erp, Willem van der Burgt van Venhorst en Jord Roos van Stormvogels'28.

Door: Peter Kuijpers

Erp laat een slopende zondag achter zich. Speelde tegen Bladella 75 minuten in ondertal omdat Max de Jong rood kreeg wegens het opzettelijk wegslaan van de bal. Trainer André Cornelissen: "Ja, opzet daar kun je over discussiëren. Het was een reflex van Max. De spelers hadden voorgesteld om hem maar in de toekomst als keeper op te stellen. Dat als grapje, wij maken het seizoen keurig af met Michel Wagemans. Michel voorkwam bij 3-2 nog gelukkig de 3-3 in de slotfase met een geweldige redding. Natuurlijk zijn er wat pijntjes en dan nog een dubbelprogramma met Pinksteren, dat vraagt wat van de spelers." Longa uit Tilburg, waar Cornelissen verbonden is aan de gemeente als Sportconsulent: "Ik ken verschillende mensen van Longa, dus heb mijn informatie wel. Het is een aardige ploeg met handige knapen. We kunnen ons de borst nat maken zaterdag en maandag."

Kadootjes
Longa komt uit in de derde klasse C Zuid-1 en werd vierde met negen punten achterstand op kampioen TGG en won periode-1. Longa gaat voor het komende seizoen fuseren met NOAD onder de naam: NLC. De leden hebben al akkoord gestemd. NOAD komt uit in de derde klasse B en degradeerde dit afgelopen seizoen naar de vierde klasse. Dus alle reden voor Longa, dat via een 5-0 winst op Dommelen en afgelopen zondag een gelijkspel, om te promoveren en zeker geen kadootjes weg te geven. Erp heeft overigens bij een slechte afloop nóg een herkansing en speelt dan op neutraal terrein tegen de verliezer van de dubbel: Baardwijk – FC Eindhoven. Dit zal vermoedelijk dan in het weekend zijn van 11 juni of eerder.




Willem den Dekker tijdens Erp - Bladella (R)

Willem den Dekker
Cornelissen vervolgt: "We zijn aardig compleet op Max de Jong na die één wedstrijd heeft gekregen voor zijn gevalletje van handspel. Dus die kan thuis op pinkstermaandag weer spelen. Het veld van Longa is een hybrideveld, dat is half gras en half kunstgras. Als de krachten weer terug zijn in de benen heb ik er vertrouwen in." Willem den Dekker is een aanvallend talent en zeker ook ontdekt door scouts uit de regio. "Dat klopt, maar we hebben al in een veel eerder stadium met hem afgesproken dat hij nog een jaartje bij Erp blijft. Die jongen moet elke week voetballen, dat kan bij ons en die zekerheid heeft hij bij hogere clubs niet. Als hij zich doorontwikkeld kan hij altijd nog weg na komend seizoen. Hij is pas achttien jaar, dus nog heel jong." Erp trapt in Tilburg af om 14.30 uur in tegenstelling tot andere berichten.



Beeld uit de j.l Wedstrijd Venhorst - Oranje Zwart (Foto Erick Elbers)

Stormvogels'28 – Venhorst
Een werkelijk onvoorspelbaar duel. Trainer Jord Roos van Stormvogels zal het als geen andere een uniek afscheid vinden als hij zijn team in de tweede klasse kan achterlaten. Roos: "De jongens zijn gretig en hadden al eerder willen spelen om promotie te bewerkstelligen. Ik ken Venhorst niet en heb er als trainer van Stormvogels nog nooit tegen gespeeld." Willem van der Burgt: "Vanavond nog een keer lekker trainen en dan vol aan de bak tegen de Stormvogels'28. We zijn allemaal fit en geen schorsingen. Het zijn wel twee wedstrijden met maar één dag rust ertussen, dat is minder, maar voor de rust moet het kunnen. We hebben Luuk van den Boogaard weer terug na zijn schorsing, dus kunnen we volledig naar Siebengewald afreizen. Ik had liever een andere planning gezien. Eerst was Hemelvaart ingepland, maar later bleek ook weer niet. Het is niet anders komend weekend moet het gaan gebeuren." Zaterdag wordt er in Siebengewald om 18.00 uur afgetrapt en twee dagen later op pinkstermaandag in Venhorst om 14.30 uur. Venhorst en Stormvogels'28 hebben geen herkansing. Alleen de winnaar van de dubbel promoveert naar de tweede klasse.



Links Ingo Custers met naast hem Lloyd Kooiman van Stormvogels'28. Kooiman steekt zijn duim alvast omhoog. (Foto Peter Kuijpers)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant