Herpinia. (Foto: Niek Nelissen)

Herpinia verliest van sterk DBS en moet maandag vol aan de bak

Voetbal 706 keer gelezen

HERPEN | Herpinia staat komende maandagmiddag voor een loodzware opgave. DBS was in de heenwedstrijd van de finale van de nacompetitie met 3-1 te sterk. De Herpenaren weet wat het te doen staat tegen de sterke Eindhovenaren om te promoveren naar de derde klasse.

DBS ging furieus van start en zette Herpinia onder druk. Al na twaalf minuten stond het 2-0 voor de Eindhovenaren door goals van Mike Box en Yurjen de Jongh. DBS drukte en drukte maar door en Herpinia kwam maar niet in haar spel. Het kreeg ook kansen, maar Herpinia-doelman Johan van Griensven voorkwam een grotere ruststand. In de tweede helft was het binnen twee minuten raak. Ruud van Breemen rondde een solo doeltreffend af. Herpinia ging meer gas geven en na 53 minuten werd Ivo van Aalst in het zestienmetergebied onderuit getrokken. Mustafa Seddiqi benutte de penalty. Ondanks kansen aan beide kanten werd er niet meer gescoord en eindigde het duel in 3-1. Komende maandag om 14.30 uur de return.