Venhorst keert terug naar de tweede klasse na één seizoen (Foto's Eric Elbers)

Knotsgekke wedstrijd brengt Venhorst via Stormvogels'28 weer terug in de tweede klasse

Voetbal 882 keer gelezen

VENHORST – Het team van trainer Willem van der Burgt van Venhorst bleek over oerkrachten te beschikken. Met twee goals verschil moest zijn team van Stormvogels'28 winnen om in de tweede klasse terug te keren. Als je direct na rust dan ook nog met een 0-2 achterstand wordt geconfronteerd is alleen een wonder of Hans Klok nodig om de wedstrijd te kantelen. Lees het bizarre verhaal hoe de Venhorsters dat alsnog flikten.

Venhorst moest zoals bekend vooraf met twee doelpunten verschil winnen gezien de 3-2 nederlaag in Siebengewald. Twee gelijkwaardige ploegen voor rust waar Stormvogels'28 in de 42e minuut met een snelle uitval de 0-1 scoorde waarbij de Venhorstdoelman Luc Peters er niet goed uitzag. Van der Burgt: "In de rust hebben we overlegd wat gaan we doen. Zijkanten goed bezet houden en er voor voetballen. We waren ze met fases de baas. Blijf vooral rustig heb ik ook nog gezegd. Dan beginnen we en koppen een bal niet goed weg die bleef hangen en zij scoren 0-2. Dat was in die fase een behoorlijke tik." Maar Venhorst is Venhorst en de ruggen werden gekromd. Extra aanvaller erbij en omschakelend naar een soort 4-2-4 met alle risico's van dien.

Knieband
Stormvogels'28 werd daar behoorlijk onrustig van. Marc van Sleeuwen was de maker van de 1-2 met een geplaatst schot. De tijd verstreek en Stormvogels rekende zich te vroeg rijk. In de 88e minuut croste Teun van de Putten de bal naar de opgeschoven Luuk van den Boogaard die voor 2-2 zorg droeg en bij Stormvogels'28 knakte er iets. Van den Boogaard die eigenlijk met een pijnlijke knie terug kwam uit Siebengewald wilde persé spelen en deed dat met taping en knieband toch. Van der Burgt: "Vanmorgen belde hij me op en zei dat hij 50% was, maar het toch wilde proberen. En zie hij begon en vergat zijn pijn. Wat een bikkel is dat toch deze mister Venhorst." In blessuretijd gingen de bezoekers alsnog door de hoeven door een doelpunt van Thijs van Sleeuwen naar 3-2, waar in dit geval de doelman van Stormvogels'28: Mark van de Burg niet goed uitzag.

Rens van Sleeuwen
Het werd verlengen op de Voskuilen. De sfeer was tastbaar en dat het goed af zou lopen kon je aanvoelen komen, dat hing in de Venhorstse lucht. In de eerste verlenging was het vlak voor het einde dat de bal via de Siebengewaldse doelman tegen de lat aan ging. In de rebound was het JO 19-1 speler Rens van Sleeuwen die de terugspringende bal binnen kopte. De Voskuilen ontplofte en een sensatie hing in de lucht. Echter in de 113e minuut werd een vrije trap in de zestien van Venhorst gepompt. De terugspringende bal werd met een halve volley door Scholtz achter Peters gewerkt. Strafschoppen moesten de beslissing gaan brengen. Wie mag zich tweedeklasser gaan noemen? Van der Burgt: "Onze keeper had wel bekeken hoe aanvoerder Bart Seegers van Stormvogels'28 zijn strafschoppen nam en stopte er ook prompt een. Wij scoorde wel, maar miste ook." Tom van den Boogaard had de beslissing op zijn schoen en faalde niet. De Venhorstse aanvaller liet de Voskuilen ontploffen. Venhorst keert na één seizoen weer terug in de tweede klasse en dat had na de mega dip rond de jaarwisseling niemand meer verwacht. Een prachtig afscheid voor trainer Willem van den Burgt die een jaartje stopt. Eveneens een mooi adieu voor keeper Luc Peters (Van der Burgt: "Ik had Luc die winnende strafschop zo gegund na het stoppen van twee pingels.") die lager gaat voetballen. Dat het nog lang onrustig bleef in Venhorst is een understatement. Trainer Jord Roos moet Stormvogels'28 in de derde klasse achterlaten en vertrekt naar eersteklasser DESO.