Monique Broeksteeg.
Monique Broeksteeg.

'De MaasdijkMarathon is een goed georganiseerd en gemoedelijk evenement'

Sport 1.529 keer gelezen

OSS | De MaasdijkMarathon trekt ieder jaar vele honderden sporters die meedoen aan diverse disciplines. We vroegen een viertal deelnemers om hun mening over het evenement.

Monique Broeksteeg doet voor de zevende keer mee aan de MaasdijkMarathon. Vier keer als lid van het estafetteteam 'The Running Devils' en ook liep ze twee keer individueel de halve marathon. Dit jaar schreef ze zich last minute in voor de hele marathon. "De lat ligt behoorlijk hoog voor mij. Mijn doel is om de marathon uit te lopen. Het zal heel zwaar worden, ik hoop dan ook op veel support. Het is een thuiswedstrijd voor me en ik kan alle steun gebruiken." De Osse noemt de MaasdijkMarathon een erg mooi evenement. "Het is gemoedelijk, goed georganiseerd, al waren er vorig jaar wel wat verbeterpuntjes. Ik snap de keuze voor het nieuwe parcours, logistiek gezien veel makkelijker te organiseren, maar ik ben wel bang dat het zijn charme zal verliezen. Het hele parcours over de dijk, vooral tot aan Ravenstein, was uniek."




Jody Manders-Kerkhof doet voor het eerst mee. Vorig jaar mei startte ze met hardlopen. "Nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Afgelopen november heb ik mijn eerste wedstrijd gelopen, de Zevenheuvelennacht. Dat smaakte naar meer." Ze loopt vaak de zeven kilometer. "Ik vind dat een heerlijke afstand. Tijdens de MaasdijkMarathon heb ik gekozen voor de vijf kilometer. De tien kilometer met eventuele hitte is geen ideale combinatie voor mij. Het evenement is een thuiswedstrijd voor me en hopelijk is er veel publiek. Ik weet zeker dat het een mooie loop gaat worden."



Bianca Gordijn gaat volgend jaar de marathon in Berlijn lopen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Op de foto staat ze met haar Run For KiKa shirt tijdens de Gemert City Run op 13 mei. Tijdens de MaasdijkMarathon gaat ze vijftien kilometer lopen. Vorig jaar was haar eerste deelname en toen liep ze 5,7 kilometer. "Het was in 2016 een klein beetje een rommeltje bij de finish. Ik stond ingeschreven op de kortste afstand van 4.6 kilometer maar door een foutje van een fietser werd het 1.1 kilometer meer. Over het algemeen is het een leuk evenement voor Oss en omgeving. Ik verwacht dat het een betere finish zal gaan worden, en hopelijk hebben we mooi weer en is het niet al te heet. Ik heb er in ieder geval superveel zin in."




Dorothé Jansen is een ervaren hardloopster. Zeven keer liep ze de marathon (vier keer Rotterdam, twee keer Leiden en één keer Spijkenisse). De 55-jarige inwoonster van Barendrecht heeft nu voor de MaasdijkMarathon gekozen. "Ik heb negen weken meer hersteltijd dan wanneer ik in Leiden zou lopen (zes weken). Ik loop twee marathons na elkaar omdat ik dan niet de hele trainingsopbouw hoef te herhalen. Ik kies voor de MaasdijkMarathon omdat deze qua tijd goed past in de planning. Ook vind ik het goed om een wat rustigere marathon te lopen. Dat is heel anders dan in zo'n stadsmarathon. Je moet altijd zelf lopen natuurlijk maar mentaal is langere lege stukken ook een uitdaging. Voor mij is het ook nieuw om twee keer dezelfde ronde te lopen. Ik weet niet of het makkelijker is. De derde reden om deze marathon te lopen is de temperatuur. Ik liep tot nu toe veelal koude marathons. Dit is mijn eerste zomermarathon. Dat wil ik ook graag testen. Voor mensen die niet uit de buurt komen is het lastig in te schatten wat het parcours is. Eerst was er alleen een schematische weergave. Nu is er een route in afstand meten. Die ga ik nog wel op Google Earth bekijken om te weten of het veel asfalt is of juist veel klinkers. Ook wil ik weten of er hoogteverschil is, maar dat verwacht ik niet vanwege de dijken. Wel zit er nog een raar lusje in het parcours. Ik hoop dat dat goed uitpakt want het is niet leuk als de snellere lopers je tegemoet komen of dat je elkaar in de weg loopt." Tijdens de MaasdijkMarathon hoopt ze in de buurt van haar persoonlijke record van 4.13.39 uit 2013 te komen. "Maar een marathon blijft een heel eind, dus je moet per dag bekijken hoe het uitpakt." (Foto: Evert Buitendijk Fotografie).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant