(Foto: Gerard Beck)
(Foto: Gerard Beck)

Organisatie MaasdijkMarathon kijkt uit naar nieuwe editie

Algemeen 809 keer gelezen

OSS | De MaasdijkMarathon is een gigantische klus om te organiseren. De organisatie krijgt sinds een aantal jaar hulp van het Sport Expertise Centrum. Maar ook sportverenigingen A.V.Oss'78, SCOSS en Trioss dragen hun steentje bij.

Naast de traditionele 1/8 triathlon komt er dit jaar een 1/4 triathlon bij. "Heel mooi dat we ook een langere afstand aan kunnen bieden. Daarmee bereiken we toch weer een andere doelgroep", aldus Rien Wittenberg, lid van Trioss. De triathlon was het eerste jaar van de MaasdijkMarathon nog niet van de partij, maar een jaar later wel. "We zijn gevraagd door het bestuur van het evenement. Het bestuur van de MaasdijkMarathon zorgt voor de vergunningen en het financiële gedeelte, wij gebruiken onze kennis om een mooie wedstrijd neer te zetten. Het is prachtig om in ons eigen gebied een wedstrijd te organiseren, al helemaal omdat de gemeente Oss verder geen triathlon heeft." De startlocatie van de wedstrijden 11 juni is achter Dome-X aan de Kanaalstraat in Oss. Nadat de zwemmers uit het water komen en daarna hun ronde gefietst hebben is daar ook het wisselpunt om te gaan lopen. De finish is op De Rusheuvel. Wittenberg: "Logistiek gezien is dit veel makkelijker te behappen voor ons. Maar ook voor de atleet is het een stuk eenvoudiger geworden." 

'Uniek evenement'
A.V. Oss'78 zorgt onder andere voor de complete jurering voor alle atleten. Ook zijn de afstanden samen met de Atletiekunie gemeten. "Je hebt tegenwoordig de modernste technieken, maar het meten gaat nog gewoon met de fiets", aldus voorzitter Hans Verploeg. Ook regelt A.V.Oss'78 op de dag van de MaasdijkMarathon onder andere starters, een wedstrijdleider, juryleden en scheidsrechters. "Qua veiligheid hanteren we de regels van de Atletiekunie. Heel belangrijk, want de veiligheid moet natuurlijk gegarandeerd worden. Alles is perfect geregeld, dat moet wettelijk ook." De start van de Maasmeander Wandeling vindt plaats op het sportpark De Rusheuvel en een dag later is daar de start en de finish van veel onderdelen. "De MaasdijkMarathon is een uniek evenement dat Oss en omgeving op de kaart zet. Wij vinden het mooi dat ons sportpark op deze manier ook onder de aandacht van veel mensen komt. We merken vaak dat velen niet weten dat we hier gevestigd zijn." 

Kijk voor meer informatie over de MaasdijkMarathon en Maasmeander Wandeling in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

(Foto: Gerard Beck)
(Foto: Gerard Beck)
(Foto: Gerard Beck)
(Foto: Gerard Beck)
(Foto: Gerard Beck)
(Foto: Gerard Beck)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant