Christian Chocolaterie en Patisserie Leerbedrijf van het Jaar 2017 (met filmpje)
Christian Chocolaterie en Patisserie Leerbedrijf van het Jaar 2017 (met filmpje)

'Aantal producten zijn gluten-, notenvrij en zonder lactose'

Zakelijk 491 keer gelezen

'Terwijl ik deze column schrijf, hoor ik op de achtergrond de muziek van Pinkpop en zit me af te vragen waarover ga ik schrijven. Opeens krijg ik een allergische reactie van muziek die me niet aanspreekt, je kunt zeggen een kwestie van smaak. Maar er zijn tegenwoordig een grote groep mensen die niet kunnen zeggen dat het een kwestie van smaak is maar een allergie. Dus het wordt tijd om u mee te nemen in de allergieën. Het is een noodgedwongen beperking van smaken omdat je van bepaalde voedingswaarde een allergische reactie krijgt.

We merken steeds vaker in onze winkel dat de groep mensen met voedselbeperkingen ten gevolge van allergische voedingsmiddelen groter wordt en ingewikkelder. De meest voorkomende zijn gluten, lactose, noten en kippenei. Waarbij tegenwoordig ook gelet wordt op de toevoeging en het gebruik van suikers en zout. Om bij de laatste te beginnen, in de patisserie kun je niet werken zonder suiker. Wij kunnen wel de toevoeging beperken en gebruikmaken van andere natuurlijke suikers, zoals fructose, maltose, honing, gusto, zolang het geen nadelige invloed heeft op de smaak. Zout gebruiken we beperkt met een maximale toevoeging van 1% en heeft bij bijvoorbeeld koekjes buiten smaak ook een functie. Maar het is lastig als je allergisch bent voor gluten of lactose en altijd moet kijken wat er op het etiket van een product staat. Bij Christian Chocolaterie en Patisserie maken wij verscheidene producten welke glutenvrij, notenvrij en ook zonder lactose zijn. Na een lange tijd van ontwikkelen hebben wij een mousse gebakje wat glutenvrij, lactosevrij en notenvrij is. Vraag gerust om advies. Ik ben verplicht om u mede te delen dat er altijd sporen van allergenen stoffen in onze producten aanwezig kunnen zijn, omdat deze in eenzelfde productieruimte vervaardigd worden.'
Chris van Kempen,
Christian Chocolaterie en Patisserie Oss

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant