Afbeelding

MKV Oss houdt nationale kano-slalomwedstrijd

Sport 170 keer gelezen

OSS | De Maaslandse Kano Vereniging (MKV) houdt op zondag 19 juni een nationale kano-slalomwedstrijd op het Jos Peters parcours. Dit parcours ligt op de Hertogswetering, nabij het clubhuis van de MKV aan de Ossestraat 13 in Oss. De wedstrijd start om 10.00 uur en eindigt met de prijsuitreiking om 15.30 uur.

Deze wedstrijd telt mee voor de Holland Cup. Er wordt volgens de reglementen van het Watersportverbond gevaren. Dit betekent dat er twee runs gevaren worden, waarbij de beste run telt. De Holland Cup is een nationale competitie door het hele jaar heen. De drie best gevaren wedstrijden worden bij elkaar opgeteld. Diegene met de beste tijd overall is de winnaar van de Holland Cup 2017.

Parcours
De slalomwedstrijd wordt gehouden op een parcours, dat ongeveer 200 meter lang is en er hangen 20 poortjes. Er is vlak water met een lichte stroming. De start begint met een afvaart van een hoge schans, waarna men verder gaat met het varen van het parcours. De wedstrijd houdt in dat er in een zo snel mogelijke tijd tussen twee poortjes door een van te voren bepaalde route gevaren moet worden. Hierbij hangen er groen-witte poortjes die met de stroom mee en rood-witte poortjes die tegen de stroom in gevaren moeten worden. Aanraken van deze poortjes kost twee strafseconden en een poortje missen kost vijftig strafseconden. Er wordt gestart in verschillende categorieën, zodat er zowel jonge als oudere deelnemers mee doen. Tussen de twee runs door vinden de wedstrijden voor de Dutch Slalom Master plaats. Vanwege het 40-jarig bestaan van de kanovereniging zijn de oud-Nederlandse kampioenen slalom uitgenodigd om in de kano te stappen. Zij varen de wedstrijden om de Dutch Slalom Master te worden.

Afvalrace
Op zaterdagavond 17 juni vindt de sprint-afvalrace plaats, waarbij van een hoge schans twee boten tegelijk naar beneden glijden om zo snel mogelijk te sprinten naar de finish. Deze head-to-head race zorgt ervoor dat er één winnaar overblijft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant