Jord Roos de nieuwe trainer van DESO. (Foto: Peter Kuijpers)
Jord Roos de nieuwe trainer van DESO. (Foto: Peter Kuijpers)

'DESO verwacht van me dat we gaan presteren'

Voetbal 1.544 keer gelezen

OSS | Jord Roos is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DESO. De 26-jarige trainer is momenteel voor het tweede jaar hoofdtrainer bij Stormvogels'28 en liep afgelopen weekend promotie naar de tweede klasse mis. DESO ziet hij als een mooie vervolgstap.

door Leon Voskamp

Op 23-jarige leeftijd stond hij zo'n drie maanden voor de groep als interim-trainer bij Topklasser Juliana'31. Daarna was hij twee jaar trainer bij Stormvogels'28. "Ik heb heel lang getwijfeld of ik wilde verlengen bij die club. Ik vroeg me af of ik nog een stap kon zetten met die spelersgroep. Tijdens mijn dienstverband in Siebengewald waren er meer clubs die interesse toonden, maar ik bleef me richten op Stormvogels'28. Het is mooi als je naam wordt genoemd. DESO was al eens eerder geïnteresseerd en uiteindelijk heb ik besloten dat dat voor mij een ideale nieuwe stap is. Ik weet dat het geen makkelijke club is en dat ze van me verwachten dat we gaan presteren. Maar ik ga mijn uiterste best doen."

Selectie
Een flink deel van de huidige selectie van DESO blijft actief in de eerste klasse. Met Angelo Simone keert een oude bekende terug. "En als ik de namen hoor van spelers met wie wordt gesproken, dan heb ik er vertrouwen in dat er een spelersgroep komt te staan waarmee we het goed kunnen doen in de eerste klasse. Maar het is als degradant uit de Hoofdklasse niet zo eenvoudig om direct weer kampioen te worden. Daar zijn genoeg voorbeelden van. Het moet natuurlijk ook goed vallen." Roos beschrijft zichzelf als een dominante trainer die zeer leergierig is. "Ik heb een heel duidelijk beeld van hoe ik het wil zien. Ik heb zin in de nieuwe stap."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant