Mia de Kock-Broeksteeg is de specialiste haarwerken bij Disco Kappers.
Mia de Kock-Broeksteeg is de specialiste haarwerken bij Disco Kappers. Foto: Ellen Beenhakker

Mooi haarwerk belangrijk in emotionele periode

Zakelijk 1.403 keer gelezen

OSS | Disco Kappers is, met een historie van meer dan 40 jaar, een bekende naam in Oss. De kapsalon heeft twee locaties: Disco's complete haarverzorging aan de Wolfskooi in winkelcentrum Ussen en Disco's Barbershop aan de Kruisstraat in het centrum van Oss.

Op de locatie aan de Kruisstraat is een aparte ruimte voor het passen van haarwerken. Mia de Kock-Broeksteeg ontvangt hier de klanten voor een passend haarwerk oftewel pruik. "Ik gebruik het woord 'pruik' liever niet. Dan denk ik aan een carnavalspruik, terwijl onze haarwerken bijna niet van echt te onderscheiden zijn."

Natuurlijk
"Wij hebben een groot aantal modellen haarwerken op voorraad van onder meer het merk Sentoo. Ze zijn licht om te dragen, luchtdoorlatend en heel natuurlijk. Wanneer de klant hier voor de eerste keer komt, is dat natuurlijk een emotionele stap. Daarom is het prettig dat we hiervoor een aparte ruimte hebben. Samen met de klant ga ik kijken welke modellen het meest passend zijn. Vervolgens bestel ik deze in verschillende kleuren en in de juiste maat. Deze worden binnen enkele dagen geleverd. Als laatste wordt het haarwerk helemaal in model geknipt naar de wensen van de klant. Zodat het een compleet en passend geheel is."

Toupim
Een nieuwe mogelijkheid is de Toupim. Het eigen haar wordt afgeknipt en verwerkt aan een band. Mia: "Gevoelsmatig is dat heel prettig om op deze manier je eigen haar te behouden."
Omdat het hoofd bovenop onbedekt is, wordt de Toupim in combinatie met een hoedje, petje, muts of sjaaltje gedragen.

Contracten met zorgverzekeraars
Disco's heeft contracten met alle zorgverzekeraars. "De klant kan in principe bij ons een haarwerk bestellen binnen het toegestane budget. Wij verzorgen de hele afwikkeling met de verzekering. U kunt ons altijd bellen voor een vrijblijvend intake gesprek. Ons telefoonnummer is (0412) 63 53 07." Meer info: www.discokappers.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant