Zwemmen bij Golfbad Oss.
Zwemmen bij Golfbad Oss.

'De basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid'

Zakelijk 768 keer gelezen

OSS | Golfbad Oss is al vele jaren een belangrijke plek om je zwemdiploma's te halen. Vele honderden kinderen leren er jaarlijks veilig zwemmen. Het Golfbad Oss biedt het Zwem-ABC aan. Jaarlijks wordt er onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. "Het is hartstikke goed om te kijken of je aan alle eisen voldoet en wat er eventueel verbeterd kan worden", aldus Peter-Paul Janssen van Golfbad Oss.

Janssen merkt dat er een wildgroei is ontstaan in diplomaland. "Er zijn verschillende zwembaden die andere zwemdiploma's aanbieden. Iedereen mag een zwemdiploma uitgeven, het is niet wettelijk geregeld. Maar stel dat je niet wordt gecontroleerd, wie zegt dan dat kinderen zwemveilig zijn? Er zijn zwembaden die zichzelf controleren of helemaal niet controleren. Een onafhankelijke toetsing is een enorme meerwaarde." Er wordt door Nationaal Platform Zwembaden | NRZ op veel punten getoetst. Zoals bijvoorbeeld op de accommodatie, sociale veiligheid, zwemlesgevenden, het zwemplan, zicht op vorderingen, de examinator, de organisatie, het ontruimings- en calamiteitenplan en hoe er wordt omgegaan met klachten van ouders/verzorgers.

Eisen
Kiezen voor een zwemlesaanbieder met de Licentie Zwem-ABC geeft je als ouder-verzorger zekerheden. Er werken gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. De Nationale Zwemdiploma's van het Zwem-ABC voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. De zwemlesaanbieders hanteren een helder beschreven zwemlesmethode en staan voor een constante kwaliteit.

Zwemplezier
Er is nu de landelijke campagne 'Kies voor het enige echte Zwem ABC', opgestart voor ouders om een bewuste keuze te maken. Janssen: "Als je kiest voor een vakkundig aanbieder, dan leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid. We vinden het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de verschillen en na een opleiding niet voor verrassingen te komen staan. Op die manier kunnen ze een bewuste keuze maken."

Toekomst
Het Golfbad Oss wil in de toekomst uiteraard een belangrijke speler blijven op het gebied van zwemlessen. "Het onderwijs verandert, de kinderen veranderen, dus wij gaan met onze tijd mee. Golfbad Oss wil vooruitstrevend zijn. We zijn altijd bezig met verbeteren."
Meer informatie op www.golfbad.nl of www.allesoverzwemles.nl.

Zwemmen bij Golfbad Oss.
Zwemmen bij Golfbad Oss.
Zwemmen bij Golfbad Oss.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant