Bram Huygen en Babs van Balveren.
Bram Huygen en Babs van Balveren.

Pakje Kunst trekken tijdens Nacht van Muzelinck

Zakelijk 646 keer gelezen

OSS | Tijdens de 'Nacht van Muzelinck' is iedereen gelijk; Muzelinck brengt zoveel mogelijk kunst en cultuur samen en biedt een podium aan alle muzikale-, theatrale-, dansende en beeldende kunstenaars. Of je nu een professional bent of amateur; iedereen treedt naast elkaar en met elkaar op, zodat je een mix krijgt die elkaar alleen maar zal inspireren en versterken.

De Nacht van Muzelinck is een nieuw Kunst Festival georganiseerd door Muzelinck dat plaats vindt bij Muzelinck op 24 juni vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Muzelinck: Volwassenen betalen 5 euro en kinderen/jongeren (tot en met 18 jaar) 2,50 euro. Het programma duurt tot ongeveer 1.30 uur. Tropische Nacht Weer of geen weer: bij Muzelinck is het tropisch tijdens de Nacht van Muzelinck. Dit is namelijk het thema van deze eerste editie. Tijdens dit Kunst Festival maakt Muzelinck gebruik van de foyer van theater De Lievekamp. "Dit wordt de 'beachclub'", aldus Ellen Beek namens Muzelinck. "In de Beachclub bevinden zich twee podia waarop afwisselend steeds muzikale optredens zijn. Van violisten uit de Muzelinck Talentenklas tot hardrock door 'Ravage in de garage'. Uiteraard is de bar open en kan men onder het genot van een drankje genieten van de muziek."

Optredens
Ook Babs van Balveren treedt op in deze Beachclub. Eén van haar bandleden is Bram Huygen, tevens gitaardocent bij Muzelinck. In theaterzaal De Linck bevinden zich eveneens twee podia waarop doorlopend muziek en dans te zien is. Een andere ruimte (area 6) wordt ingericht als echte nachtclub. "Zodra je daar binnenkomt voel je direct een andere sfeer, ook de optredens zijn daar anders, intiemer."

Pakje Kunst trekken
Naast de muzikale-, theatrale, en dansoptredens is er ook veel aandacht voor beeldende kunst en buurtcultuur. Zo is er tijdens de Nacht van Muzelinck een 'Pakje Kunst' automaat waar bezoekers van de Nacht van Muzelinck voor 4 euro een 'pakje kunst' kunnen trekken. In ieder Pakje Kunst zit een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de kunstenaar. Daarnaast hergebruikt Pakje Kunst oude mechanische sigarettenautomaten als cultuur erfgoed met als doel kunst dichter bij mensen te brengen. "Iedereen krijgt de gelegenheid om ontspannen te genieten van alle optredens, maar de Nacht van Muzelinck is er ook voor iedereen die zich in een prettige sfeer wil oriënteren op de mogelijkheden om zelf actief te zijn met kunst in hun eigen leefomgeving", vertelt Beek. "Zo kun je deelnemen aan een workshop boetseren. Als je wilt, leggen we je vast in 3D of maakt kunstenares Ingrid Friesen een (snel)portret van je. Docent Frank Ulijn laat je kennismaken met de 3D-technieken en maakt indien gewenst een 3D scan van je." Buiten op het gras staat een grote 'buurtcultuurbus' waarin Muzelinck laat zien wat buurtcultuur is en kan betekenen. In diezelfde bus is Maartje Megens te zien met haar theateract uit het Zuiderwaterlinie Festival.

Het volledige programma van de Nacht van Muzelinck wordt op woensdag 21 juni geplaatst in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant