Peter Bijvelds, Klaas Wels en Marcel van der Sloot.
Peter Bijvelds, Klaas Wels en Marcel van der Sloot.

Klaas Wels: 'Ik wil een zo compleet mogelijke trainer zijn'

Voetbal 846 keer gelezen

OSS | Klaas Wels is trots dat hij het vertrouwen krijgt als hoofdtrainer van FC Oss. "Het is mooi dat ik bij deze prachtige club de kans krijg als eindverantwoordelijke."

"Na het einde van het seizoen ben ik op vakantie gegaan, niet wetende of mijn contract bij FC Oss verlengd zou worden. Ik had er wel een goed gevoel over. Er waren gesprekken geweest met meerdere trainers, maar het is mooi dat de club uiteindelijk voor mij kiest als hoofdtrainer. In 2010 ben ik redelijk onbevangen bij FC Oss ingestapt. Ik heb met diverse trainers samengewerkt en van allen dingen opgestoken. Daarnaast heb ik op allerlei vlakken in mezelf geïnvesteerd. Ik wil een zo compleet mogelijke trainer zijn."

Ervaring
Drie keer stond hij als interim-trainer voor de groep. De eerste keer was in 2013 toen hij tijdelijk hoofdtrainer was vanwege het vertrek van Anton Janssen naar N.E.C. "De resultaten waren toen niet goed. Ik heb foutieve beslissingen genomen, het was al met al een zeer wijze les." In 2015 volgde hij de ontslagen Wil Boessen op. Afgelopen seizoen werd hij naar voren geschoven na het ontslag van Gesthuizen. "Ik had de selectie zo'n tien weken onder mijn hoede en ik zag dat alles samen kwam. Ik voelde dat ik klaar was voor deze functie. Gelukkig is dat door anderen ook zo ervaren. De spelersgroep heeft het vertrouwen in mij uitgesproken en het bestuur ook." FC Oss is momenteel bezig met het samenstellen van de nieuwe selectie. Ook moet er nog een tweede assistent-trainer komen, aangezien Marcel van der Sloot niet de juiste papieren heeft. "Met de spelers die blijven en erbij komen, ligt een gezonde basis om op verder te borduren. Wat ons doel is? Als club met één van de laagste begrotingen is het niet reëel of te strijden om een plek bij de eerste zes. Wij willen naar behoren presteren en punten pakken met aantrekkelijk voetbal. Ik loop nergens voor weg en ik ben overtuigd van een goed seizoen."

Verantwoordelijkheidsgevoel
Wels is blij dat Marcel van der Sloot naast hem op de bank zit. "Ik heb Marcel als speler gehad en toen had hij al een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij vond het toen al belangrijk om andere spelers te helpen in hun ontwikkeling en was ook erg bezig met de speelwijze. Het is zijn uitdaging om dat over te brengen als trainer. Marcel heeft een duidelijke eigen mening en een sterke persoonlijkheid. Op een aantal gebieden is zijn mening ook afwijkend en dat houdt ons scherp. We bespreken veel samen, waarbij ik eindverantwoordelijk ben." De Veghelaar is na Dirk Heesen de tweede trainer die vanuit de eigen gelederen doorstroomt naar de functie van hoofdtrainer. "Ik heb een bepaald traject doorlopen en krijg nu de kans bij FC Oss. Wat zou het mooi zijn als Marcel van der Sloot ook klaargestoomd kan worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant