Ster ZLM Toer. (Foto: Leon Voskamp)
Ster ZLM Toer. (Foto: Leon Voskamp)

'Het parcours in Oss leent zich uitstekend voor een massasprint'

Sport 564 keer gelezen

OSS | Met een zeer goed gevoel kijkt de organisatie terug op de etappe Oss – Oss van vorig jaar. Anton Ganzeboom, voorzitter van Stichting Wielerbelang Schijndel, heeft dan ook vertrouwen in de slotetappe van de huidige editie van de Ster ZLM Toer. Toch heeft hij wel een wens. "Het zou geweldig zijn als er een massasprint komt op de Raadhuislaan."

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Ster ZLM Toer dat een etappe binnen de grenzen van één gemeente werd gehouden. Op 18 juni gaat dat dus opnieuw gebeuren. "Al voor de eerste editie hadden we een intentieverklaring om eventueel door te gaan met elkaar. Maar we wilden uiteraard wel eerst weten met wie we te maken hadden. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met het Sport Expertise Centrum en wilden Oss – Oss graag opnieuw toevoegen aan het etappeschema."

Toppers
De Ster ZLM Toer doet traditioneel Zeeland, België en Noord-Brabant aan. "De eerste etappe Westkapelle - Westkapelle kan als er veel wind staat al een slijtageslag zijn. De tweede dag van Tholen naar Hoogerheide is een prima etappe voor durfals. Buchten - Buchten is een heuveletappe maar het laatste uur is het vlak. Ik ga uit van een massasprint. De vierde etappe Hotel Verviers - La Gileppe is voor avonturiers en de slotdag in Oss hopen we op de topsprinters. Er staan toppers als Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen aan de start die zich willen testen met het oog op de Tour de France."

Verrassingseffect
De route in de gemeente Oss is in vergelijking met vorig jaar wel gedeeltelijk aangepast. Zo verdwijnen er stukken dijk. "De Osse etappe komt door een mooi gebied, maar we schrappen de dijken omdat bij mooi weer het bijna niet te doen is om al het toeristisch verkeer tegen te houden. En bovendien willen we het verrassingseffect verminderen. Het parcours in Oss leent zich namelijk uitstekend voor een massasprint. Dat levert gegarandeerd spektakel op."
Meer informatie over de Ster ZLM Toer op www.sterzlmtoer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant