St. Jansviering in Neerlangel.
St. Jansviering in Neerlangel.

St. Jansviering in Neerlangel op zondag 25 juni

Algemeen 576 keer gelezen

NEERLANGEL | Het patroonsfeest van de H. Johannes de Doper wordt op zondag 25 juni gevierd in en nabij het kerkje van Neerlangel. Dit feest dat in de open lucht plaatsvindt wordt jaarlijks georganiseerd door het Sint Jansgilde van Neerlangel en kent een traditie van vele eeuwen. Het altijd aanwezige St. Barbaragilde zal weer assisteren.

De festiviteiten beginnen op zaterdag 24 juni, de eigenlijke feestdag van St.Jan, wanneer er in het kerkje om 19.30 uur een plechtig H. Lof zal worden opgedragen. Aan het slot van deze viering wordt een vijftal jubilarissen extra in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor het Sint Jansgilde en het Sint Jansfeest. Riek Sommers-Brands en Bets Wiegmans-Strik vieren hun 50-jarig jubileum. Ferry Kuijpers is dan reeds 40 jaar lid, terwijl Elles van Schaijk- Sommers en Helma de Kleijn-Kuijpers met hun 25-jarig jubileum het kwintet compleet maken. Zowel het H. Lof als de H. Mis worden mede opgeluisterd door het gemengd zangkoor St.Cecilia uit Ravenstein.

Koning
Zondags voor de H. Mis -die om 10.30 uur begint- worden de koning en de priester door beide Gilden afgehaald en trekt men in plechtige stoet naar het kerkplein. Voor de kinderen is er een kindernevendienst, waarbij ze het veld in gaan om St. Janskruid te plukken, wat ze in een grote mand aan de priester aanbieden. Met hun eigen bloemen -in wijwater gedrenkt- worden ze dan gezegend, waarna de bloemen tot kerstmis worden gedroogd. Na afloop van de plechtigheid is het koningschieten waarvoor een aparte vogel is geplaatst voor het Sint Jansgilde, het Gilde van St. Barbara en voor het publiek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant