Afbeelding

'We zijn heel blij met City Jungle Oss'

Algemeen 947 keer gelezen

OSS | Het Sport Expertise Centrum houdt op zaterdag 24 juni de eerste editie van City Jungle Oss. Op de Heuvel zal een parcours vol met hindernissen en obstakels uitgezet worden.

Tussen 12.00 en 17.00 uur is dit parcours geopend voor alle kinderen die zin hebben in een flinke uitdaging. Wanneer de kinderen de finish halen, mogen ze als een echte Tarzan of Jane op de foto. De toegang is gratis. Kinderen uit groep een tot en met groep acht mogen meedoen met de City Jungle. ''Het is niet zo dat we iemand van 13 jaar weigeren, maar de apenkooi is niet bedoeld voor volwassenen'', aldus Michelle van Lent van het Sport Expertise Centrum.

Jungle
Het parcours zal bestaan uit diverse hindernissen en obstakels waar kinderen overheen, onderdoor of achterlangs moeten glippen, klimmen en klauteren. Evenwicht speelt een belangrijke rol en natuurlijk de lenigheid en souplesse van een echte Tarzan of Jane. Naast deze Disneyfiguren zie je in het parcours meer terug van het thema 'City Jungle'. Michelle: ''Je ziet het thema terug in het in de hele 'apenkooi'. Het thema is goed uitgewerkt met hier en daar een Tarzan of Jane. De Osse scouting is gevraagd om te helpen met het parcours, zij verzorgen ook het een en ander in het parcours. Daarnaast is er een dj die zorgt voor muziek en die zal ook rekening houden met het thema.''

Idee
Het Sport Expertise Centrum kwam op het idee van de City Jungle door te kijken naar de trend van het moment. ''We wilden wat leuks organiseren voor de kinderen in Oss en we gingen daarbij kijken naar de trends op het moment. Je ziet vaak obstacle runs of viking runs, sporten met obstakels dus. Daar wilden we wat mee. Schaijk kent al een grote Obstacle run, we gaan dat niet proberen te evenaren. We keken naar de mogelijkheden en kwamen uit bij een soort van apenkooi. Voor de kinderen is het heel leuk en herkenbaar uit hun gymlessen natuurlijk. Wij zijn ook heel blij met het evenement, we kijken ernaar uit. Het thema is 'City Jungle'.''

Aanmoedigen
Ouders, opa's, oma's, vrienden en bekenden zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Zij kunnen ondertussen van een lekker drankje genieten op het terras en de finishfoto van hun Tarzan of Jane maken. Inschrijven is niet nodig en het parcours mag meerdere keren worden afgelegd. Kijk op www.sportinoss.nl en onze Facebookpagina voor meer informatie. Daar is ook een sneak-preview van het parcours te zien zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant