Afbeelding

Modderbad opnieuw in circuit traditionele Zeskamp Geffen

Algemeen 498 keer gelezen

GEFFEN | De KPJ organiseert op zaterdag 1 juli de 42e editie van de Geffense Zeskamp. Dit evenement voor jong en oud wordt gehouden op het KPJ-terrein bij sportpark De Biescamp. Teams kunnen zich tot en met 25 juni inschrijven.

"Het is een evenement dat al zo lang bestaat in Geffen dat het gewoon een traditie is geworden. Je vraagt je niet meer af waarom je het organiseert. Maar dit soort activiteiten betekenen natuurlijk wel iets voor de leefbaarheid in Geffen." Aan het woord is mede-organisator Gert Kappen. Hij kijkt vol vertrouwen uit naar de volgende zeskamp. "We proberen elk jaar het parcours aan te passen. Natuurlijk hebben we in de loop der jaren al een groot aantal spellen ontwikkeld voor de zeskamp en wordt er elk jaar een nieuw spel toegevoegd. Dit jaar staat 'het modderbad' weer op het programma. Een topper uit het verleden dat gegarandeerd voor deelnemers en publiek een spektakel is. Wat ook geweldig aanslaat zijn de onderdelen waarbij de teams direct de strijd met elkaar aangaan, zoals het touwtrekken."
De Geffense Zeskamp staat open voor jeugd en volwassenen. Een jeugdteam moet bestaan uit minimaal 8 jongens en/of meiden en een volwassen coach. De jeugdteams zijn ingedeeld naar de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar en van 10 tot en met 15 jaar. Vanaf 16 jaar valt men in de poule met volwassenen. Voor een volwassen team is een belangrijke voorwaarde dat er minimaal drie dames in het team zitten. Kappen rekent op een deelname van ongeveer 25 teams, dus sowieso al 250 personen en natuurlijk komen er door de dag heen veel ouders, oud-deelnemers en overige belangstellenden een kijkje nemen. De Zeskamp begint om 10.00 uur en wordt rond 16.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking voor de jeugd. De prijsuitreiking voor de volwassenen vindt 's avonds plaats in de feesttent. Vanaf 20.30 uur is hier een feest waar iedereen welkom is met onder meer een optreden van de Nederlandstalige zanger Rudy de Wit. Teams kunnen zich tot en met 25 juni aanmelden via zeskampgeffen@hotmail.com. Graag vermelden met naam team, adres, telefoonnummer en email-adres contactpersoon en leeftijdsgroep. Inschrijfgeld is voor jeugd gratis en voor volwassen teams 20 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant