Funky Organizers.
Funky Organizers.

'We zorgen met Funky Organizers voor heel veel energie'

Algemeen 149 keer gelezen

OSS | Funky Organizers gaat voor heel veel energie zorgen op 2 juli tijdens Muze Misse. De jonge band is nog niet zo heel lang bezig, maar timmert hard aan de weg. "We willen mensen tijdens Muze Misse lekker laten dansen", aldus drummer Zep Barnasconi.

door Leon Voskamp

De agenda van Funky Organizers is aardig gevuld met zo'n 25 shows deze zomer. Ze staan onder andere veel op festivals. En dat terwijl ze pas drie jaar geleden zijn gestart. In 2014 wonnen ze de finale van Popsport en een jaar later werden ze geselecteerd voor de Popronde. Dat jaar stonden ze ook in café De Kamer in Oss en maakten daar indruk. Nu twee jaar later hebben ze veel ervaring opgedaan.

'Losgaan'
Op 2 juli reizen de bandleden af naar het Osse Jan Cunenpark in Oss. "We hebben er hartstikke veel zin in", aldus Zep. "We gaan zorgen voor heel veel energie. De bandleden zijn allemaal nog superjong, maar we klinken als een band die al lang bezig is. Waar we staan maakt niet uit. Vaak staan we op festivals en dan gaat het publiek al vanaf de eerste minuut helemaal los. Maar soms heb je ook meer kijkpubliek, dan doen we graag de moeite om uiteindelijk mensen lekker te laten dansen. Wat onze doelgroep is? Tijdens festivals zien we vooral veel jong publiek, maar ook het oudere publiek gaat lekker uit zijn dak." Hij vervolgt: "De aanvragen voor optredens blijven binnenstromen. Er is ook belangstelling vanuit het buitenland, dat zou tof zijn." Het is moeilijk om de Funky Organizers aan een bepaalde muziekstijl te koppelen, aangezien er diverse stijlen door elkaar worden gemixt. Van funk, dance, jazz, hiphop, salsa tot rock. "We gebruiken alle elementen die we tof vinden. Het is vanuit de funk ontstaan, maar we 'trekken' ook andere genres open. Eigenlijk creëren we op deze manier een ander genre. Voorlopig blijven we kiezen voor deze diversiteit. We vinden het zelf tof en het publiek ook."

Single
Funky Organizers brengt binnen een paar maanden een nieuwe single uit. Ook wordt er gewerkt aan een EP. "Onze nieuwe single wordt een lekkere zomerse track. De volgende stap is de EP en daarmee willen we verder gaan groeien. Ook op online gebied maken we grote stappen."

Respect
Toetsenist Willem 't Hart hoopt dat de formatie nog lang samen blijft spelen. "We eisen veel van elkaar, want we willen het beste voor de band. Alle neuzen staan dezelfde kant op en het respect naar elkaar toe is groot. We hebben erg veel zin in ieder optreden en kijken met vertrouwen naar de toekomst. Ons doel is om grote festivals mee te pakken. We repeteren veel en willen onze dromen uit laten komen." Ook Zep heeft dromen: "Wat Typhoon momenteel doet met hiphop, dat willen wij met funk doen. Funky Organizers moet de vetste, jongste Nederlands funkband worden."

Kaartverkoop
Entreekaarten zijn te koop via www.muzemisse.nl, bij de CDkiosk in de Schakel, Primera op Terwaenen en Il Particolare in de Kruisstraat en bij café Roots in de St. Willibrordusstraat in Berghem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant