Samenloop voor Hoop.
Samenloop voor Hoop.

Kunstenaar maakt kunstwerk voor SamenLoop

Algemeen 217 keer gelezen

OSS | De SamenLoop voor Hoop Heesch vond 10 en 11 juni plaats. Het werd een zeer gedenkwaardig weekeinde. Naast een grote opkomst, een warm samenzijn en verbinding, werd ook een recordopbrengst van 304.658 euro voor KWF Kankerbestrijding gerealiseerd. Een tijdelijke opbrengst, want er kan nog wekenlang gestort worden. Er zijn nog enkele initiatieven gaande. Eén daarvan betreft het schilderij van lokaal kunstenaar Erik van Grinsven. 'Hoop' staat centraal.

Van Grinsven heeft een schilderij gemaakt en ter beschikking gesteld aan de SamenLoop voor Hoop Heesch. De aanleiding hiervoor was het overlijden van een vriend van de kunstenaar aan de ziekte kanker. Geïnspireerd door deze gebeurtenis is het schilderij tot stand gekomen.

Kleurrijk
Het schilderij kent een kleurrijke samenstelling, waaruit alleen al de 'hoop' spreekt. Het schilderij is uitgevoerd op het formaat 30 x 42 centimeter. Inclusief lijst gaat het om circa 37 x 49 centimeter. Deze lijst is gratis ter beschikking gesteld door lijstenmakerij en kunsthandel Pieter Breughel aan de Singel 1940-1945 in Oss.

Oog voor Oss
Van Grinsven heeft momenteel ook werk bij K26 aan de Kruisstraat 26 in Oss. Daar wordt de expositie 'Oog van Oss' gehouden. Lokale amateurkunstenaars presenteren hier hun bijzondere kustwerken aan het grote publiek. Ook deze keer wordt de expositie afgesloten met een prijs voor het beste werk. Dit werk is intussen beoordeeld door een vakjury. Bovendien wordt er een publieksprijs toegekend.

Breng een bod uit
Mensen kunnen een bod uitbrengen op het schilderij door een e-mailbericht te sturen aan jolasp66@gmail.com. Men kan ook een bericht achterlaten bij de expositie in K26. De nieuwe eigenaar van het schilderij wordt op zondag 25 juni bekendgemaakt. De opbrengst zal deel uitmaken van de definitieve opbrengst van de SamenLoop voor Hoop Heesch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant