Afbeelding
Foto: Ellen Beenhakker

'Als je die lichtjes ziet bij de sluis, dan is dat indrukwekkend'

Algemeen 1.408 keer gelezen

LITH | De gemeente Oss telt 90.000 inwoners en 23 kernen. Ook in Oss onderscheiden we weer verschillende stadsdelen. In de rubriek 'Wonen in' gaan we in gesprek met inwoners van Oss over hun leefomgeving. Deze week is dat Bianca Ouwens die sinds 2006 woonachtig is in Lith.

Bianca, getrouwd met Harry en moeder van Harm, Ties en Anne is geboren en getogen in Kerkdriel. Samen met Harry startte zij een gezin in Alem. "Na 13 jaar in Alem te hebben gewoond, verhuisden we naar Lith omdat het huis echt te klein was geworden. Lith was redelijk bekend terrein omdat de ouders van Harry hier woonden. De belangrijkste reden dat we juist dit huis kochten was de grote, diepe tuin. Een echte speeltuin, dus ideaal voor ons met drie kleine kinderen." Voor Bianca was de verhuizing van Alem met circa zeshonderd inwoners naar Lith een positieve verandering. "Ik kon lopen naar de supermarkt, drogist, slager. Alles wat ik nodig had was te voet bereikbaar. Ik weet nog goed dat ik dat als een enorme rijkdom voelde. In principe kan ik voor de dagelijkse zaken prima in Lith terecht. Voor speciale boodschappen ben ik sterk gericht op Oss. Ook omdat de kinderen daar naar de middelbare school gaan."

De Maas
Bianca houdt van het kleinschalige van een dorp en kan zich niet voorstellen om in en drukke stad te wonen. "Ik ben redelijk op mezelf en voel mezelf ook geen echte Lithse, maar het is geen gesloten dorp waar je niet tussen komt. Er is redelijk veel nieuwbouw en dat trekt natuurlijk ook nieuwe inwoners aan." Kenmerkend voor Lith is de ligging aan de Maas. Ook Bianca noemt de omgeving als een van de grote pluspunten. "Het water, de pont, de sluis; het zijn allemaal mooie plekjes van Lith. Er gaat een bepaalde rust uit van het water. De kinderen gaan graag vissen vanaf de steiger vlakbij de pont of in de visvijvers in het Lithse bos en Harm is vaak met zijn bootje op het water te vinden. Zelf kan ik ook genieten van het uitzicht op de Maas, maar ook de polder heeft zo zijn charme. Als we 's avonds Lith binnenrijden en je ziet dan al die lichtjes bij de sluis, dan is dat indrukwekkend. Eigenlijk best jammer dat ik eigenlijk te weinig tijd maak om hiervan te genieten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant