Het sportpark van Cito.
Het sportpark van Cito.

Trainer Yavuz Demirci wil verrassen met Cito

Voetbal 1.441 keer gelezen

OSS | Yavuz Demirci is klaar voor zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. De 35-jarige Ossenaar staat komend seizoen aan het roer van Cito. Bij de Osse vierdeklasser blijven zes spelers en er komen twintig nieuwelingen. "Mijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen? We hebben een heel nieuwe selectie, maar wellicht zit er wel een verrassing in."

door Leon Voskamp

Bij Cito vertrok trainer Gaby Kuijpers en met hem veel selectiespelers. Alleen Emiel Vonk, Serkan Alakmak, Serkan Cagatay, Wesley Groenendijk, Kay Gutte en Mustafa Ozer gaven aan te blijven. Toen Demirci in beeld kwam als nieuwe trainer, had hij niet veel tijd om een nieuwe selectie samen te stellen. "Ik heb heel goede gesprekken bij Cito gehad en ik wist wat er aan de hand was. Veel tijd om nieuwe spelers te overtuigen had ik niet, maar het is snel gegaan. Veel jongens ken ik zelf of zijn via via in beeld gekomen. Er staat nu een brede selectie met veel kwaliteit. Murat Korkmaz is met zijn 34 jaar de meest ervaren speler, maar er zijn meer jongens met jarenlange ervaring. Ook zijn er een hoop talentvolle gasten. Een mooie mix. Ik denk dat we mee kunnen draaien in de subtop, maar misschien verrassen we wel."

Ervaring
Demirci zelf voetbalde op een hoog niveau. Hij kwam uit voor TOP Oss, vertrok naar Helmond Sport, maar kwam daar niet verder dan het tweede elftal. Hij vertrok vervolgens naar Triborgh, waarmee hij promoveerde naar de Hoofdklasse. Na een paar seizoenen in Tilburg vertrok hij naar Turkije en voetbalde daar meerdere seizoenen in de Tweede Divisie. Toen hij terugkeerde in Nederland, koos hij voor O.S.S.'20. Daarna voetbalde hij nog voor FC Schadewijk en DESO. "Toen ik voetbalde, heb ik ook jeugdteams getraind. De laatste jaren heb ik bij de senioren lagere teams getraind. Ik loop al een jaar of achttien rond in het amateurvoetbal en ik ben klaar voor een nieuwe stap. Bij Cito krijg ik de kans." Overigens heeft Demirci nog niet zijn diploma om aan de slag te gaan als hoofdtrainer, maar Cito heeft dispensatie aangevraagd. De Ossenaar hoopt op korte termijn zijn papiertje binnen te halen. "Of ik zelf ook ga voetballen? Nee, die tijd is geweest. Al zal ik op de trainingen echt wel een balletje mee gaan trappen."

Nieuwe spelers
De nieuwe spelers van Cito zijn Murat Korkmaz (Achilles Veen), Emre Gumus (Blauw Geel'38), Furkan Güler (Blauw Geel'38), Baturhan Usta (FC Engelen), Samet Uluman (FC Engelen), Alper Alici (FC Schadewijk), Juan Panizo Rodriguez (FC Schadewijk), Mehmet Ozer (FC Schadewijk), Talha Aydin (FC Uden), Umit Abdulstar (FC Uden), Oktay Dogan (O.S.S.'20), Semih Dundar (O.S.S.'20), Hayrettin Ertekin (RKJVV), Aziz Bellizou (RKSV Margriet), Muhammed Sefa Gezer (RKSV Margriet), Kadir Kartal (Ruwaard), Fazli Ibis (sv TOP), Yasin Erdem (sv TOP), Yusuf Yagiz (sv TOP), Ali Canatan (UDI'19).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant