Ziggy Horsten wint de eerste plaats tijdens een judotoernooi in Duitsland.
Ziggy Horsten wint de eerste plaats tijdens een judotoernooi in Duitsland.

Ziggy Horsten pakt in Duitsland titel in de klasse tot 21 jaar

Sport 842 keer gelezen

SINDELFINGEN | De Osse judoka Ziggy Horsten is sinds januari overgegaan naar de klasse tot -21 jaar. Na zijn succesvolle laatste jaar in de -18 klasse, moet de judoka van sportschool Van Buel Oss 2017, zijn eerste jaar in deze klasse, vooral beschouwen als leerjaar. Hij won een een internationale titel afgelopen weekend in Duitsland.

In Sindelfingen won Horsten zijn drie wedstrijden in de poule fase overtuigend. "De eerste wedstrijd tegen Julian Wegner was het zwaarste. Na een achterstand op wazari wist ik gelijk te komen en besliste ik vervolgens de wedstrijd met een houdgreep". De andere twee poulewedstrijden wist Horsten met worpen op ippon te beslissen, om vervolgens de finale in de 'golden score' naar zich toe te trekken. Een dag later kwam Horsten ook uit bij de senioren. Helaas viel hij daar net buiten de prijzen. In de strijd om de derde plaats werd hij in een body2body gevecht uitgetild. "Het was zwaar, maar ik ben tevreden", aldus Horsten.

Door de bond werd hij reeds uitgezonden naar Europacups in Bremen (Duitsland), Coimbra (Portugal) en Leibnitz (Oostenrijk) om meer ervaring op te doen. Hier werd Horsten uitgeschakeld in de poulefase. Afgelopen weekend won hij echter het internationaal toernooi in Sindelfingen in Duitsland. "Ik wist dat het een moeilijk eerste jaar zou worden in de -21 klasse. Je weet dat je op dit niveau niet direct weer om de prijzen mee kunt doen, maar de trainers zijn tevreden over mijn ontwikkeling. Als sporter wil je echter toch altijd winnen, dus het voelt wel lekker om zo net voor de zomer toch weer eens een titel te pakken", aldus Horsten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant