Een eerdere editie van de Tribuneloop.
Een eerdere editie van de Tribuneloop.

Jan Marijnissen lost startschot van 34ste editie Tribuneloop

Sport 656 keer gelezen

OSS | AV Oss'78 houdt in samenwerking met de SP op woensdagavond 5 juli de Tribuneloop door het Osse centrum. Voormalig SP-voorman Jan Marijnissen lost dit jaar het startschot. Na afloop zal hij ook de prijzen uitreiken. De deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5 of 10 kilometer. De Tribuneloop maakt deel uit van het Maasland Run Classic circuit, een reeks wedstrijden in de regio.

De Tribuneloop is met zo'n 200 deelnemers een van de grotere hardloopevenementen van Oss en omgeving. In 1983 is de loop voor de eerste keer gehouden in het kader van het 10-jarig bestaan van de SP in Oss. "De wedstrijden over 5 en 10 kilometer voor atleten en trimmers hebben tot nu toe ieder jaar een spannend verloop gehad waarin de beslissing vaak pas in de laatste meters viel. Hierdoor is het ook voor het publiek een aardig kijkspel waarbij men de lopers vijf keer voorbij ziet komen", aldus de SP in een bericht. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de Tribune, het nieuwsblad van de SP. De wedstrijdleiding is in handen van AV Oss'78. Er zijn ruim 50 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden.

Parcours
Het parcours loopt door het Osse centrum. Het wordt speciaal voor de Tribuneloop autovrij gemaakt. Start en finish liggen aan de Linkensweg. Tussentijden worden doorgegeven op het 1 en het 5 kilometerpunt. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro voor de deelnemers op de 5 en 10 kilometer. De inschrijving bij het SP-gebouw in de Linkensweg is vanaf 18.15 uur. De 5 en 10 kilometer starten om 19.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant