Het werd peentjes zweten voor de KNVB achter de groene tafel woensdagavond in Zeist
Het werd peentjes zweten voor de KNVB achter de groene tafel woensdagavond in Zeist

Heet avondje voor KNVB preses Dirk Jan van der Zee, indelingen Derde Divisie en Hoofdklasse

Voetbal 672 keer gelezen

ZEIST – Dat het een knetterende avond zou worden was vooraf bekend. We spreken over de bijeenkomst van clubs uit de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklassers zowel uit de zondag- als zaterdag tak. Het werd voor Voorzitter amateurvoetbal Dirk Jan van der Zee peentjes zweten achter de groene tafel. Slotconclusie was dat hij terug moet naar de tekentafel.

Door: Peter Kuijpers

Vooral de instroom van tweede BVO-teams is voor de meeste clubs onverteerbaar. Wisselende teams en spelen op trieste bijveldjes is de clubs een doorn in het oog. Ook het verschil in straf die voor BVO's veel gunstiger zijn. Van der Zee was het mikpunt woensdagavond en moest diep door het stof. Uiteindelijk besloot hij de geplande instroom van extra twaalf  'tweede teams' uit het betaalde voetbal voorlopig in de ijskast, wellicht diepvries, te plaatsen.

Blauw Geel'38 werd vertegenwoordigd door Vincent van Liempt en Frans Scheepers. Van Liempt: "Het was een lastige avond voor de KNVB. Ze moesten de instroom van tafel halen. Of dit juridisch zo maar kan vraag ik me af. Als ik mijn gevoel laat spreken denk ik dat de indeling van de Derde Divisie blijft zoals het eerdere concept." De hoogste baas van de KNVB uit het amateurvoetbal zal de plannen nog eens bekijken komende week en dan met een slotoordeel komen. De crux zit hem in de Derde Divisie zaterdag waar de clubs maar liefst vijf 'tweede-teams' in de maag gesplitst kregen. Het voorstel van enkele clubs dat deze teams dan uitsluitend uitwedstrijden zouden mogen spelen lijkt onrealistisch en niet haalbaar. Begin volgende week zal er ongetwijfeld uitsluitsel komen vanuit Zeist waar de 'witte rook' voor sommige plannen en indelingen nog behoorlijk grijs was in plaats van wit.

Derde Divisie zondag seizoen 2017/2018

1.Be Quick 1887
2.Quick'20
3.HSC'21
4.ADO'20
5.Westlandia
6.HBS
7.Quick 
8.OFC
9.Jong De Graafschap
10.EVV
11.Hercules
12.Magreb'90
13.De Meern
14.Dongen
15.JVC Cuijk
16.UNA
17.OJC Rosmalen
18.Blauw Geel'38

Hoofdklasse B zondag seizoen 2017/2018

1.Baronie
2.BVC'12 (Beek-Ubbergen)
3.EHC
4.Gemert
5.Goes
6.Groene Ster
7.Halsteren
8.IFC
9.Jong FC Den Bosch
10.Juliana'31
11.RKSV Nuenen
12.SV Meerssen
13.O.S.S.'20
14.UDI'19/Beter Bed
15.Vlissingen
16.Woezik

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant