Jordy ter Borgh tekent voor drie seizoenen in Oss

Voetbal 588 keer gelezen

OSS | FC Oss heeft opnieuw een versterking binnen. Jordy ter Borgh zet in Oss zijn handtekening onder een driejarige verbintenis. De 23-jarige middenvelder vertegenwoordigde in het verleden alle jeugdelftallen van Almere City FC en maakte in 2014 zijn debuut in de hoofdmacht. Na dat seizoen stapte hij over naar Fortuna Sittard.

Anderhalf jaar later en 41 duels verder liet Ter Borgh zijn contract bij de geel-groenen ontbinden. Hij vertrok voor een half jaar naar SC Heerenveen en hield daarna een tijdje zijn conditie op peil bij oude liefde Almere City. Wedstrijdminuten maakte hij bij het beloftenelftal van de Friezen. Een turbulente periode. "Hier voel ik weer het vertrouwen", reageert de Almeerder die blij is dat er weer wat rust in zijn carrière komt. "Dat wil ik terugbetalen. Ik weet dat ik het kan en ik hoop dat ik het mag laten zien."

Multifunctioneel
"Jordy kan op alle posities op het middenveld en als verdediger uit de voeten", laat een tevreden Peter Bijvelds weten. "Hij is fysiek sterk, heeft een goede basistechniek en neemt graag z'n verantwoordelijkheid." Na de komst van Ter Borgh focust de directeur zich volledig op de aanval. "Dat heeft de hoogste prioriteit. Al gaat in dit traject kwaliteit boven snelheid, want er staat reeds een fors geraamte. Het is nog een pittige uitdaging."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant