Hooghuis Singel.
Hooghuis Singel.

Opening nieuwe pand Het Hooghuis locatie De Singel op 7 juli

Onderwijs 1.587 keer gelezen

OSS | Na vele jaren van nadenken, voorbereiden, samenwerken en uitvoeren, is het nu dan eindelijk zover: de nieuwe Singel is er klaar voor! Het voormalige bedrijfspand aan de Euterpehof 20 is omgevormd naar een prachtige praktijkomgeving waar leerlingen van De Singel eigentijds praktijkonderwijs kunnen volgen. Op 7 juli aanstaande vindt de feestelijke opening voor leerlingen en ouders plaats in het bijzijn van Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. Op 6 oktober aanstaande is er een opening voor genodigden en het netwerk.

Het nieuwe gebouw biedt docenten en medewerkers van De Singel alle kansen om hun leerlingen optimaal toe te leiden naar de arbeidsmarkt of het vervolgonderwijs. Hans Terpstra, directeur van De Singel, licht toe: 'Op onze nieuwe locatie beschikken we over maar liefst veertien praktijkgerichte ruimtes, waarin eigentijds en op de leerling gericht onderwijs zal worden verzorgd. Daarnaast hebben we tien ruime lokalen met uitgebreide computervoorzieningen. Het Plein en de aula vormen samen met het schitterende schoolplein met half court (voor sport en spel) uitdagende ontmoetingsplaatsen voor onze leerlingen.'

Leerlingen bouwden mee aan nieuwe Singel
Bijzonder is dat een aantal leerlingen van De Singel heeft meegewerkt aan de renovatie van het nieuwe schoolgebouw. Ze hielpen mee met bepaalde veilige onderdelen van het bouwproject, bijvoorbeeld in de vorm van een stage bij Dombosch Bouw. Deze leerlingen deden zo tijdens de verbouwing niet alleen praktijkervaring op, maar kregen ook een band met het nieuwe pand. Dit sluit volgens Hans Terpstra - letterlijk - aan bij de missie en visie van De Singel: 'een betekenisvolle leeromgeving creëren, leren door te doen!' Ook Van Aalst Elektro en Megens Installaties werkten mee aan het bouwproject.

Sectoren arbeidsmarkt zichtbaar in nieuwe pand
In het nieuwe gebouw zijn de sectoren van de arbeidsmarkt terug te zien. Hier is bewust voor gekozen. Hans Terpstra: 'We hebben dit gedaan vanuit de gedachte van een mini-samenleving. Het dorpsplein vormt het kloppend hart van de praktijkafdelingen: daar ontstaan ontmoetingen door de bedrijvigheid. Aan het dorpsplein vind je onder andere een winkel, een garagebedrijf, een groenbedrijf en een kapsalon. Praktijkonderwijs op De Singel is realistisch en betekenisvol leren, binnen én buiten de school'. Door de ligging van de nieuwe Singel vlakbij de Talentencampus van Oss zijn verbindingen met bedrijven, sportvoorzieningen en andere scholen gemakkelijk te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant