Het gereedschap en lesboeken zijn aangekomen in Suriname.
Het gereedschap en lesboeken zijn aangekomen in Suriname.

Hooghuis ZuidWest ondersteunt technisch onderwijs Suriname

Onderwijs 466 keer gelezen

OSS | Techniekonderwijs is een belangrijke studierichting waarmee geïnvesteerd wordt in de toekomst van een land. Het vraagt veel aandacht om een dergelijke praktische studierichting vorm te geven en goed te faciliteren. Als blijk van verwantschap ondersteunt de techniekafdeling Het Hooghuis ZuidWest de Surinaamse technische school met een mooi initiatief.

Hoe beter een praktijkruimte is ingericht, hoe beter docenten in staat zijn afwisselend onderwijs te bieden. Met die gedachte voorziet Het Hooghuis de Surinaamse school in (gebruikte) onderwijsmaterialen die ondersteunend kunnen zijn de technieklessen.

Zeevracht
Op initiatief van docent Wim van Dorst is een materialenkast gevuld met technisch gereedschap en lesboeken. De kast is in het leslokaal langzaam gevuld en vervolgens verzonden via zeevracht. 10 juli is de vermoedelijke aankomst. Nieuwsgierig als leerlingen zijn kwamen zij met de vraag waarom er gereedschap opgestuurd werd. Een mooi moment om uit te leggen hoe verschillend onderwijs eruit kan zien en hoe mooi het is dat verbondenheid kan zorgen voor meerwaarde.

Digitale mogelijkheden
Kijkend naar de toekomst zal het onderwijs steeds meer gebruik gaan maken van digitale mogelijkheden. In die zin wordt het uitwisselen van ontwikkeld lesmateriaal alleen maar makkelijker en is een overzeese verbinding tussen Nederland en Suriname slechts een internetseconde van elkaar verwijderd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant