Het Frans Heesen Stadion.
Het Frans Heesen Stadion.

Fransman Joël Thomas is de eerste nieuwe spits van FC Oss

Voetbal 1.000 keer gelezen

OSS | FC Oss heeft de voorste linie versterkt met Joël Thomas (30). De Frans-Ivoriaanse aanvaller komt over van FC Dordrecht en tekent een eenjarig contract. In de overeenkomst is een optie voor een extra seizoen opgenomen.

Thomas werd opgeleid bij Girondins de Bordeaux, waarna hij in de zomer van 2007 de overstap maakte naar 1. FC Kaiserslautern. Daarna volgden er avonturen bij Hamilton Academical (Schotland), Colchester United (Engeland), Ionikos Nikea, Apollon Smyrnis (Griekenland), Turnu-Severin, Dinamo Boekarest (Roemenië) en CA Bastia (Frankrijk). Het afgelopen seizoen speelde hij 32 wedstrijden voor FC Dordrecht, waarin hij zeven keer doel trof. Thomas is na vele ervaringen toe aan meer rust in zijn loopbaan en was vastberaden om in Nederland te blijven. Hij had meerdere opties, ook buiten de landsgrenzen, maar koos voor FC Oss. "De speelwijze spreekt me aan. Dit team wil vooruit verdedigen en speelt aanvallend." Zijn voorgangers Justin Mathieu en Tom Boere plukten er vorig seizoen de vruchten van , maar van een vergelijking wil hij niets weten. "Ik heb veel respect voor hun prestaties, maar ik ben liever gewoon mezelf."

Aanspeelpunt
"Joël is een grote en sterke spits", weet Klaas Wels hem te omschrijven. "Een aardig complete speler. Hij is een aanspeelpunt, maar heeft ook veel diepte in zijn spel. Daarnaast heeft-ie een goede techniek en meer snelheid dan zijn postuur doet vermoeden." De Veghelse trainer is blij met de komst van Thomas, die zich maandag aansloot bij de training van de Osse profclub.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant