Ruben Alonso wint zijn kopduel (Foto: Peter Kuijpers)
+video interviews

'Wake-up call' voor Blauw Geel'38 van FC Oss, Joël Thomas start met rood

Voetbal 1.382 keer gelezen

VEGHEL – Voor FC Oss was het de eerste wedstrijd na een veertiendaagse oefenperiode. Voor de Veghelaren de laatste van een serie van drie om straks in augustus weer te starten. FC Oss won verdiend met 0-4 wat tevens de ruststand was. Thijs van Pol opende voor de Ossenaren en binnen het kwartier waren het Mats Grotenberg en twee maal Istvan Bakx die al vóór de thee de eindstand bepaalden. Om nou te zeggen dat Blauw Geel'38 weer op aarde landde gaat ver, maar het houdt de zaak wel alert.

Blauw Geel'38 bood goed partij en alles wees erop dat het een mooi duel zou worden. In de 15e minuut leek Ruben Alonso, na een afgeketste vrije trap te gaan scoren, maar werd gehaakt. Scheidsrechter Stefan Verbakel uit Erp zag het anders. Niels van Casteren: "Dat was gewoon een strafschop en dan komen wij met 1-0 voor. Nu viel het anders uit." Juist in die tegenaanval scoorde plots FC Oss door Thijs van Pol. Het leek wel of er toen iets brak bij de Veghelaren en in binnen een kwartier gaf het scorebord 0-3 voor de bezoekers. De doelpunten kwamen van Mats Grotenberg en Istvan Bakx. Laatste deed het voor rust nog eens dunnetjes over wat een 0-4 ruststand gaf. De wedstrijd werd zoals landelijke afgesproken in de 33e minuut even stilgelegd voor alle slachtoffers (160.000 per jaar) van hersenletsel en beroertes in Nederland. Een van hen deze week was de jonge Ajax-speler Abdelhak Nouri.

Edwin Huibers blijft in balbezit. (Foto Peter Kuijpers)

Klaas Wels
Zoals vaak met oefenwedstrijden kwam de bekende nachtkaars na rust. De vele wisselingen brachten vaak geen verbetering. Bij Blauw Geel'38 moest Gerke van den Akker geblesseerd afhaken en mocht Mustafa Guler zijn schoenen weer strikken. Joël Thomas eindigde het duel zoals zijn laatste wedstrijd bij FC Dordrecht met rood. Dit maal wegens een trappende beweging naar Edwin Huibers. Trainer Klaas Wels was verre van senang na het voorval, maar hield wijselijk zijn mond. De Veghelaar zal Thomas zeker nog wel ten burele roepen in de thuishaven. FC Oss bereidt zich verder voor op de komende competitie. Blauw Geel'38 gaat drie weken met vakantie om de draad in augustus weer op te pakken. Of dit zal zijn met de Spanjaard Ruben Alonso is nog verre van onduidelijk. Beiden partijen willen graag, maar de begeleiders van de man uit Galicië zijn naar verluidt een behoorlijke sta-in-de-weg.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Gerke van den Akker, Martijn van Loon, Sjaak Egmond, Sander Egmond, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Ruben Alonso, Joey Hellstern, Alexander Mols. Na rust : Niels Pulles, Mohamed Abdirizak, Tresor Shema, Michiel Merks,

FC Oss: Ralph Vos, Joep van de Rande, Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Pique, Mats Grotenberg, Jordy ter Borgh, Fatih Kamaci, Istvan Bakx, Thijs van Pol, Dorian Babunski. Na rust Joël Thomas, Jorzolino Falkenstein, Richard van de Venne, Istvan Bakx, Dean van de Sluys, Dennis Janssen, Niels Fleuren, Ferry van de Regt, Ronald Koeman.