Er wordt geld ingezameld voor het aangepast voetbal.
Er wordt geld ingezameld voor het aangepast voetbal.

Wereldrecordpoging penalty schieten op Talentencampus

Sport 956 keer gelezen

OSS | De Zwaluwen Jeugd Actie houdt vrijdag 15 september in samenwerking met het Sport Expertise Centrum (SEC) en sv TOP een officiële Guinness World Recordpoging aaneengesloten penalty schieten op de Talentencampus in Oss.

Doel van dit evenement is om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en hiermee voor alle soorten van aangepast voetbal in Nederland. Naast de 2.253 deelnemers die nodig zijn om het wereldrecord te verbreken, gaan ook alle afdelingen van het aangepast voetbal een penalty nemen dan wel proberen te stoppen. Denk hierbij aan spelers van het amputatievoetbal, G-voetbal, dovenvoetbal, blindenvoetbal en Frame-voetbal. Tijdens het evenement wordt geld ingezameld voor het aangepast voetbal. Met de opbrengsten kunnen trainers worden opgeleid, accommodaties worden aangepast en toernooien worden georganiseerd voor voetballers en voetbalsters met een beperking. De dag wordt aangekleed met entertainment van zowel regionale als landelijke allure en ook vanuit de KNVB worden de nodige prominenten verwacht om een penalty te nemen.

Informatie
Meer informatie op Facebook-pagina's van de Zwaluwen Jeugd Actie en het Sport Expertise Centrum. Iedereen op 15 september mag meedoen. Aansluitend aan dit evenement zullen alle amateurverenigingen in Nederland op 16 en 17 september voetballen in de het kader voor het passend voetbal. De nationale voetbalbond ondersteunt dit weekend onder andere met een landelijke pr-campagne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant