Na zonnepanelen een nieuwe duurzame upgrade voor Ravensteinse aannemer.
Na zonnepanelen een nieuwe duurzame upgrade voor Ravensteinse aannemer.

Konings Groep zet opnieuw grote duurzame stap met Saled LED-verlichting

Algemeen 870 keer gelezen

RAVENSTEIN | Het Ravensteinse Konings Groep heeft begin deze maand geïnvesteerd in nieuwe, duurzame LED-verlichting. Het gehele pand aan De Heinen 4 was al voor een deel verduurzaamd, nadat recentelijk ook zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Nu de installatie van de nieuwe LED-verlichting is voltooid, mag Konings Groep met recht een voorloper op het gebied van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) worden genoemd.

In het pand aan De Heinen 4 zijn bijna 200 TL-buizen van 58w en 18w vervangen door respectievelijk 22w- en 10w Saled LED-tubes. De gezamenlijke jaarlijkse besparing zal 19.881 kWh bedragen, met als resultaat dat de investering naar verwachting binnen twee jaar is terugverdiend. LED heeft als tweede voordeel namelijk dat de lichtbronnen langer meegaan. 

Duurzame ambities
Met de investering in de nieuwe verlichting onderstreept Konings Groep andermaal de duurzame ambities. Recentelijk zijn er namelijk zonnepanelen aangeschaft en is er aandacht gekomen voor afvalscheiding. Ook de bedrijfsbussen en vrachtwagens passen binnen het maatschappelijk verantwoorde, aangezien deze zijn voorzien van zuinige EURO 5/6 motoren. De keuze voor LED benadrukt bovendien dat Konings Groep niet alleen innovatief is met buitenverlichting - de installatie vormt één van de diensten van het bedrijf - maar ook met binnenverlichting voorop loopt.

Lees hier meer over de duurzame ambities van Konings.
Lees hier meer over de gebruikte LED-tubes.

Na zonnepanelen een nieuwe duurzame upgrade voor Ravensteinse aannemer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant