Afbeelding

'Het was noodzakelijk om te starten met de bouw bij MHC Oss'

Sport 741 keer gelezen

OSS | Er is enkele weken geleden gestart met de metamorfose van de accommodatie van MHC Oss. De was- en kleedlokalen worden gesloopt en opnieuw gebouwd. Daarna volgt de sloop van het oude clubhuis en de bouw van het nieuwe onderkomen dat vanuit de parkeerplaats gezien een stuk naar rechts opschuift.

Voorzitter Gerrit Hagoort is blij dat er is gestart met de sloop. "We zijn heel blij dat we nu kunnen starten met de bouw van ons nieuwe clubhuis en kleedlokalen. Het heeft een half jaar langer geduurd dan we hadden gehoopt om het plan te ontwikkelen. De bouw en de bouwkosten trekken de laatste maanden hard aan en dus was het noodzakelijk nu te gaan starten met de bouw. De sloop sluit nu wel naadloos aan op het einde van het hockeyseizoen. We hopen tijdens de bouwvak al de eerste voorbereidingen voor de nieuwbouw te kunnen treffen." De bouwtijd om de accommodatie te realiseren is ongeveer negen maanden. "We streven er naar dat we na de winterstop onze nieuwe accommodatie in gebruik kunnen nemen. Dat zal ongeveer april/mei 2018 zijn. Natuurlijk moet dan wel alles mee zitten."

Kosten
De metamorfose moet binnen het budget van 1 miljoen euro vallen. Van de 1 miljoen is 300.000 euro een subsidie van de gemeente Oss voor de bouw van was- en kleedlokalen. MHC Oss leent een bedrag van zes ton van de gemeente en zelf kreeg het van de gemeente de inspanningsverplichting om een ton bij elkaar te halen. Door allerlei acties zamelde de club de benodigde 100.000 euro in. "De eigen bijdrage van een ton hebben we inmiddels met de inzet van onze leden en sponsoren gerealiseerd. Hiervoor zijn de laatste twee jaar verschillende acties georganiseerd. We zijn heel blij dat dit is gelukt. Onze laatste actie is de stenenactie. Leden en bedrijven kunnen op een mooie plaats in het clubhuis een steen kopen in de wand met daarin hun naam gegraveerd. Wij hopen dat deze actie een groot succes wordt, want het geld hebben we nog hard nodig voor de inrichting van het nieuwe clubhuis."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant