Ravage na de plofkraak in Oss.
Ravage na de plofkraak in Oss.

Directeur: 'We moeten deze criminele bende stoppen'

Zakelijk 2.126 keer gelezen

OSS | De Rabobank Oss Bernheze is in korte tijd meerdere keren getroffen door het geweld van profkraken. Na de automaten in Vinkel en Geffen is dit keer de automaat in Sterrebos in Oss getroffen. Ondanks de vele veiligheidsmaatregelen van de bank zijn de daders er toch in geslaagd om dit geweld aan te richten. De directie van Rabobank Oss Bernheze was maandagochtend al snel ter plaatse.

Ronald van Hintum, directeur Particulieren en Private Banking: ''Onze zorg is gericht op de veiligheid van al onze geldautomaten en hun omgeving. We zijn hard bezig om alle automaten in de nachtelijke uren af te sluiten. Dit was bij de automaat in Oss nog niet met een stalen plaat. De ronde wand zorgde ervoor dat de productie langer op zich liet wachten. Wij zijn daarbij afhankelijk van de leverancier."

Permanente bewaking
De bank had wel voor extra surveillance gezorgd bij de geldautomaat. "Onze prioriteit is nu gericht op permanente bewaking van onze geldautomaten. We zullen daarbij aanvullende veiligheidsmaatregelen nemen."

'Criminele bende'
"De plofkraken zijn een maatschappelijk probleem aan het worden, we hopen dat het bij de politie en overheid de verdiende aandacht krijgt. We moeten deze criminele bende stoppen." Klanten van Rabobank Oss Bernheze kunnen terecht bij andere geldautomaten wanneer zij over contant geld willen beschikken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant