Afbeelding
Foto: Ellen Beenhakker

Bezoek Barbershop Six Feet Under gaat om beleving

Zakelijk 3.247 keer gelezen

OSS | Sinds begin juni is het centrum van Oss een echte barbershop rijker. Naast tattooshop Six Feet Under is aan de Peperstraat nummer 13 nu ook Barbershop Six Feet Under te vinden.

Six Feet Under Peperstraat is het resultaat van de samenwerking tussen Joep Arts en Eric Borst. Borst heeft al een tattoo-shop aan de Hooghuisstraat. De Peperstraat is de tweede vestiging. "Joep en ik speelden al langer met het idee voor een combinatie van tattoo- en barbershop. Toen dit pand aan de Peperstraat vrij kwam, ging het daarom razendsnel. De tattooshop ging in mei open en een maandje later de barbershop."

Zowel de tattooshop als de barbershop staan op zich en hebben een eigen ingang. Door het gebruik van glazen wanden, oogt het geheel ruimtelijk en hebben beide zaken eenzelfde, nostalgische sfeer. Borst: "We wilden de uitstraling van een echte barbershop. Wat dat is, is moeilijk te omschrijven. Denk aan Amerika in de jaren '40. Dan krijg je een beeld." Dat begint al met de vintage kapperspaal aan de buitenzijde. Verder staan er originele, oude kappersstoelen. De donkere kastjes zijn naar eigen ontwerp gemaakt en vol met kappersproducten, maar daarnaast ook aangekleed met flessen whisky en gin. Warme kleuren en als lectuur geen Privé maar de Playboy. "Het is het totaalplaatje. Gewoon een echte mannenzaak. Dat moet je gewoon meemaken."

Ambachtelijk knippen
Volgens barbier Joep Arts is een bezoek aan Barbershop Six Feet Under niet hetzelfde als je haar laten knippen bij de kapper. "Bij een barbershop gaat het echt om het ambachtelijk knippen. Wij nemen de tijd en het is zeker geen productiewerk. Ik ben gemiddeld een uur bezig met een kapsel. Hoe korter het kapsel, hoe meer werk. Het moet perfect vloeiend zijn geknipt. Ook mannen met baarden komen hier graag, zodat de baard weer fris en strak in model zit. Daarnaast is het een stuk beleving. Een Man Cave zou je kunnen zeggen. Vrouwen gaan naar een schoonheidsspecialist en mannen naar een barbershop."
Meer info: (0412) 48 62 27, e-mailadres: sixfeetunderbarbershop@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant