Luuk Koopmans, net klaar met trainen bij PSV.
Luuk Koopmans, net klaar met trainen bij PSV.

Luuk Koopmans maakt indruk: 'Ik ga er vol voor'

Sport 2.554 keer gelezen

EINDHOVEN | Als jonge jongen zat hij regelmatig op de tribune van het Philips Stadion om naar de verrichtingen van PSV te kijken. Hij droomde ervan om ooit zelf onder de lat bij een grote club te staan en dan het liefst bij 'zijn' PSV. Luuk Koopmans is nu op 23-jarige leeftijd een selectiespeler van de 23-voudig landskampioen. Momenteel is hij tweede keeper achter Jeroen Zoet en hij hoopt dat daar de laatste weken voor de transferdeadline geen verandering in komt. Zijn uiteindelijke doel is duidelijk. "In de toekomst wil ik eerste doelman van PSV worden."

door Leon Voskamp

Op de dag van dit interview werken de spelers van PSV toe naar de return komende donderdag tegen NK Osijek in de derde kwalificatieronde voor de Europa League. De Kroaten wonnen de heenwedstrijd met 0-1, dus de Eindhovenaren moeten aan de bak. Na een training van ruim twee uur besluiten zo'n acht spelers samen met specialistentrainer Boudewijn Zenden nog wat af te werken op doel. Luuk Koopmans staat in de goal en keept fantastisch. De nieuwe aanwinst Hirving Lozano en middenvelder Jorrit Hendrix balen ervan, want ze komen geen enkele keer tot scoren. Na de training, een lunch en een fotoshoot heeft hij tijd voor het interview. "Het gaat goed met me", zegt hij zittend aan de rand van het trainingsveld. "Ik ben tweede keeper en het is mijn doel om dat te blijven. Qua niveau groei ik, maar ik weet dat ik nog een paar stappen moet maken. Daar werk ik hard aan." Koopmans is bezig aan zijn derde seizoen bij PSV. Hij maakte de overstap van FC Oss en de eerste twee seizoenen speelde hij bij Jong PSV. Mede door een vervelende schouderblessure was hij lange tijd uit de roulatie, maar de Ossenaar is weer helemaal fit. "De blessure was vervelend, maar is ook ergens goed voor geweest. Ik moest rust nemen en heb tijd gekregen om volledig te herstellen. Tijdens mijn revalidatie heb ik hard gewerkt en ik voel me nu beter dan ooit. Mentaal is het ook goed geweest, omdat ik weet wat het is om te knokken."

Druk
Zijn debuut bij het eerste elftal maakte hij begin 2017 al in het oefenduel tegen SC Freiburg. Onlangs stond hij ook in de basis in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Grasshopper Club Zürich. PSV verloor met 3-1 en Koopmans speelde geen sterke wedstrijd. "Ik weet dat het beter moet. Uit de kritiek pik ik de verbeterpunten op om mee aan de slag te gaan. Vorig seizoen keepte ik in de Jupiler League iedere wedstrijd een ruim voldoende. Bij PSV 1 zijn de belangen groter en is er veel meer druk. PSV is een topclub en er moet keihard worden gepresteerd. Ik ga er iedere dag vol voor en merk dat er vertrouwen in me is."

Europa League
Als selectiespeler maakte hij de Champions League mee, maar dit seizoen is het de vraag of PSV zich plaatst voor de Europa League. "Het verlies in Eindhoven was onnodig. We weten dat we veel beter kunnen. Ons baltempo moet omhoog en we gaan voor meer verrassing in het spel. De omstandigheden zullen niet ideaal zijn, maar als we ons spel verbeteren, dan winnen we."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant