Het vrouwenteam van O.S.S.'20.
Het vrouwenteam van O.S.S.'20.

'Deze titel geeft vrouwenvoetbal in Nederland een enorme boost'

Sport 1.590 keer gelezen

OSS | Bij O.S.S.'20 is er veel aandacht voor meisjes-/vrouwenvoetbal. John van den Berk is één van de belangrijke krachten binnen de Osse voetbalvereniging. Hij genoot de laatste weken van het Nederlands elftal. "Oranje was een eenheid. Hopelijk zorgt deze titel ervoor dat meiden worden geprikkeld om ook te gaan voetballen."

Van den Berk genoot van het toernooi. "Ik had wel verwacht dat ze bij de eerste vier zouden eindigen. Maar toen Duitsland verloor van Denemarken en Nederland steeds beter ging spelen, zag je de kansen groeien. Het succes van Oranje is dat er een hecht team stond. Alle neuzen stonden dezelfde kant op."

O.S.S.'20
Hij kwam bij O.S.S.'20 terecht toen zijn dochter de overstap maakte van het turnen naar het voetbal. Hij stond samen met zijn vrouw vaak langs de kant en werd gevraagd om groepsleider te worden. Samen met een andere vader ging hij die uitdaging aan. Van den Berk is momenteel trainer van het eerste vrouwenteam. Er is ook een tweede seniorenteam en in de jeugd zijn er zeven teams. "Het is positief dat we bij de senioren nu twee teams hebben en vanuit de jeugd is er veel aanwas. De toekomst ziet er goed uit." Hij hoopt dat door de prestaties van de Nederlandse ploeg nog meer meiden voor het voetballen kiezen. "Het vrouwenvoetbal zit al in de lift, maar deze titel geeft een enorme boost. Het is nu een hype, maar ik verwacht dat de aandacht wel wat blijft sluimeren. En hopelijk zorgt dit ervoor dat vrouwenvoetbal vanuit de KNVB ook meer aandacht krijgt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant